Social Icons

.

Pages

10 Φεβρουαρίου 2014

Αυτοκίνητο κατά του μποτιλιαρίσματος

Συνοδεύεται από ένα drone το οποίο πετάει ψηλά και καταγράφει την κίνηση στους δρόμους

Ένα καινοτόμο όχημα για γρήγορες μετακινήσεις μέσα στην πόλη δημιούργησε η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault. Ο λόγος για το Kwid, ένα τετραθέσιο μικρό αυτοκίνητο πόλης που συνοδεύεται από ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο όχημα, το οποίο απελευθερώνεται στους αιθέρες, παρακολουθεί την κίνηση από ψηλά και ενημερώνει τον οδηγό για το τι πρόκειται να συναντήσει.

Στόχος του όλου concept είναι η αποστολή του drone μπροστά από το όχημα για τον έγκαιρο εντοπισμό μποτιλιαρίσματος. Έτσι, ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα να αλλάζει πορεία, γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο και ταλαιπωρία.

«Σωτήριος» ιπτάμενος συνοδός

Το φουτουριστικό όχημα θα διαθέτει μια ειδική θέση στο πίσω μέρος του, για τη φιλοξενία του drone. Στο πάτημα ενός κουμπιού, η συγκεκριμένη θέση ανοίγει και το μικρό ιπτάμενο όχημα απογειώνεται.

Σύμφωνα με τους επινοητές της ιδέας, μέσω εντολών, το drone είτε θα ακολουθεί το αυτοκίνητο, είτε θα προηγείται «διαβάζοντας» παράλληλα την κίνηση στους δρόμους. Μάλιστα με τη βοήθεια κάμερας, θα είναι σε θέση να αναμεταδίδει την εικόνα που καταγράφει κάθε φορά στην ταμπλέτα του οδηγού, σε περίπτωση που ο ίδιος ή ο συνοδηγός του, επιθυμούν να ενημερωθούν live για τις συνθήκες που επικρατούν μπροστά τους.

Εκπρόσωποι της εταιρείας αναφέρουν ότι το μήκους μόλις 3,6 μ. Kwid, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά σε δύο χρόνια από σήμερα. Το επαναστατικό αυτοκίνητο με… ιπτάμενο συνοδό, παρουσιάστηκε στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου που πραγματοποιήθηκε στις 7-11 Φεβρουαρίου, στο Νέο Δελχί, στην Ινδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com