Social Icons

.

Pages

4 Ιουνίου 2013

ΤΙ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ;

«Μα τι του βρίσκει?Τι του βρίσκει?», το ακούς συχνά αν είσαι από τα κορίτσια που αγαπούν τα κακά αγόρια ή την κάνεις εσύ η ίδια αν έχεις φίλες με τέτοιες τάσεις. Η ερώτηση παραμένει: Τι τραβάει τις γυναίκες σε έναν άντρα που τις κακομεταχειρίζεται?

Έρχεται ο Γερμανός ο επιστήμων να εξηγήσει με έρευνα του γιατί τα επιθετικά αρσενικά όντα μπορούν να είναι τόσο ελκυστικά.Φαίνεται ότι παρ’ όλο που πέρασαν τόσοι αιώνες, οι τύποι αυτοί ξυπνούν τα πρωτόγονα ένστικτα μας αφού την επιθετική τους συμπεριφορά οι γυναίκες υποσυνείδητα τη συνδέουμε με τη διαδικασία του ζευγαρώματος. Ναι ναι τόοσο παλιά !..

...Τότε, λοιπόν, η γυναίκα έπρεπε να είναι πολύ επιλεκτική σε σχέση με την αναπαραγωγή, αφού έπρεπε λόγω συνθηκών να επιλέξει τον άνδρα εκείνο που ήταν αρκετά υγιής για να τη γονιμοποιήσει αλλά και αρκετά δυνατός και σκληραγωγημένος ώστε να μπορεί να προσφέρει τα απαραίτητα για την επιβίωση σε εκείνη και στο παιδί.

Τα στοιχεία όλων των ερευνών ως τώρα δείχνουν ότι σε γενικές γραμμές οι γυναίκες πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο κατηγορίες αντρών :τους μπαμπάδες και τους «αλήτες».

Ο άνδρας –μπαμπάς είναι συνήθως πιο αφοσιωμένος, ζεστός, πιστός και αξιόπιστος. Σε σχέση με τον ανταγωνιστή του είναι λιγότερο ωραίος, λιγότερο χαρισματικός και λιγότερο κυριαρχικός.

Από την άλλη ο άνδρας –αλήτης είναι πολύ πιο σέξυ, με έντονο βλέμμα κα θεληματικό πηγούνι, έχει την τάση να κάνει επίδειξη, είναι χειριστικός και συχνά εκμεταλλεύεται τους γύρω του.

Και πού είναι το ελυστικό σε όλα αυτά?Τα χαρακτηριστικά του αυτά ερμηνεύονται από τις γυναίκες ως ένδειξη κατοχής δυνατών γονιδίων, άρα είναι η καλύτερη επιλογή για να τις γονιμοποιήσει δίνοντας δυνατά χαρακτηριστικά και στα παιδιά τους.

Έχει πολύ ενδιαφέρον ότι αν συνδυάσει κανείς τη γονιδιακή και την ψυχολογική ερμηνεία της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με την επιλογή συντρόφου η γυναίκα οδηγείται στο να βρει έναν «αλήτη» να γονιμοποιηθεί και στη συνέχεια έναν άνδρα-μπαμπά να μεγαλώσει μαζί του το παιδί! Άρα τι φταις και συ η έρμη που δεν ξέρεις τι σου γίνεται?

Και σαν αν μην έφταναν όλα αυτά, τσουπ να και οι ορμόνες!Ερευνητές υποστηρίζουν ότι όταν οι γυναίκες έχουν ωορρηξία έλκονται περισσότερο από τους πιο αρρενωπούς άνδρες, οι οποίοι εμφανίζουν macho χαρακτηριστικά στο πρόσωπο τους και συμπεριφορές κοινωνικής κυριαρχίας.

Bottom of Form

Όταν λέμε, τώρα, επιθετική συμπεριφορά αναφερόμαστε σε δύο βασικές μορφές: την «παρορμητική επίθεση» που απαντά σε εξωτερικές απειλές και την «εγγενή επίθεση» που ενεργοποιείται από το ίδιο το άτομο, εσωτερικά και προέρχεται από την ενστικτώδη ευχαρίστηση που σχετίζεται με τη βία, το κυνήγι, τη μάχη.

Αυτό δηλαδή προτιμούν οι γυναίκες?Έναν πολεμιστή?

Η δρ Biebel και η ομάδα της έκαναν μια online έρευνα με δείγμα 1212 Γερμανίδες. Οι συμμετέχουσες διάβασαν μια φανταστική ιστορία για έναν στρατιώτη με το όνομα “Wilko” που είχε γυρίσει από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν.Ύστερα τους ζητήθηκαν 3 πράγματα:

-να βαθμολογήσουν σε μια κλίμακα 1-6 σε τι είδους σχέση (ραντεβού, σταθερή σχέση, σύντροφος ζωής, πλατωνικός φίλος, one night stand) θα ηθελαν να εμπλακούν με το “Wilko” 

-να βαθμολογήσουν σε μια κλίμακα 1-7 τα εξης χαρακτηριστικά:κυρίαρχος/υποταγμένος, σεξουαλικά ελκυστικός/απωθητικός, μαλακός/σκληρός, θηλυκός/αρσενικός, ζεστός/κρύος, καλός/κακός, άρρωστος/υγιής, φιλικός/επιθετικός, έξυπνος/χαζός.

-να εντοπίσουν ακριβώς σε ποια μέρα του κύκλου τους βρίσκονταν ώστε να διαπιστωθεί ποιες είχαν ωορρηξία.

Πού κατέληξε όλο αυτό?Οι γυναίκες προτιμούν τους επιθετικους άνδρες ως παρτενέρ μικρής διάρκειας, ειδικά όταν έχουν ωορρηξία! Κατά τα άλλα προτιμούν τους άνδρες-μπαμπάδες όταν ψάχνουν κάποιον να μοιραστούν τη ζωή τους.

Δηλαδή, αγαπημένη μου, καθόλου ταλαιπώργια για τα δύο φύλα που Αυτή τον θέλει έτσι, τον θέλει και αλλιώς και Αυτός δεν ξέρει πώς να είναι για να τον θέλει Αυτή.Τέλεια μόνο δηλαδή....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com