Social Icons

.

Pages

4 Ιουνίου 2013

Μαμά & Κόρη: Ένας άρρηκτος δεσμός

Μαμά & Κόρη: Ένας άρρηκτος δεσμός

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτή τη μοναδική σχέση και τι να πρωτονιώσει… τα πάντα είναι λίγο!

Ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα των ψυχολόγων ανά τον κόσμο είναι αυτή η ανεξήγητα αλληλοεξαρτώμενη σχέση ζωής που αναπτύσσεται ανάμεσα στη γυναίκα που φέρνει στον κόσμο μια άλλη γυναίκα. Πολλές φορές, τα στατιστικά στοιχεία σχετικά με το δεσμό τους επιβεβαιώνουν κάποια πράγματα που όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε, όπως πόσο πολύ τη μία στιγμή λατρεύουμε τη μαμά μας και την άλλη στιγμή δεν μπορούμε καν να τη βλέπουμε μπροστά μας. Όμως, υπάρχουν και ορισμένες άλλες παράμετροι σχετικά με τη συμπεριφορά μας, που μπορούν να τον ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο και να τον καταστήσουν έναν από τους πιο καθοριστικούς δεσμούς της ζωής μας.

Θετική επιρροή

Σύμφωνα με άρθρο του «Psychology Today», το 88% των ενήλικων κοριτσιών δηλώνει ότι η μητέρα του επιδρά θετικά στη ζωή του - γι’ αυτό, όταν επαναλαμβάνετε στη μικρή σας για χιλιοστή φορά να μαζέψει τα παιχνίδια της, μπορείτε να είστε ήσυχες ότι το έχει πάρει το μήνυμα. Ενδέχεται να μη θέλει να σας υπακούσει άμεσα, και στην εφηβεία της να θυμώνει μαζί σας όταν της ζητάτε πιεστικά να καθαρίσει το δωμάτιό της. Ωστόσο, κάπου στην πορεία της ζωής της, τα πολύτιμα μαθήματα που της δώσατε, είναι βέβαιο ότι θα τα φέρει στην επιφάνεια και θα τα χρησιμοποιήσει την πιο κατάλληλη στιγμή!     

Εκτίμηση

Ως μαμά με κόρη στα Νήπια, μπορεί να πιάσετε τον εαυτό σας να αισθάνεται λίγο υποτιμημένος, ιδιαίτερα όταν διαβάζετε κάθε βράδυ για ένα μήνα το ίδιο παραμύθι και δεν ακούτε ούτε ένα τόσο δα μικρό «Ευχαριστώ, μανούλα!». Να ξέρετε ότι δεν είστε η μόνη. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 88% των μαμάδων δηλώνει ότι εισπράττει την απαιτούμενη εκτίμηση από την οικογένεια. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κι ένα 12% περίπου που νιώθει τον περισσότερο καιρό σαν μια δοξασμένη «υπηρέτρια» του σπιτιού. Τα επίπεδα της εκτίμησης, όπως κι άλλες πτυχές της σχέσης μάνας-κόρης, μεταβάλλονται με το πέρασμα του χρόνου και την πείρα της ζωής. Πράγμα που σημαίνει ότι η εκτίμηση της κόρης σας θα αναπτυχθεί και θα εκφραστεί ουσιαστικά καθώς εκείνη θα μεγαλώνει και θα ωριμάζει!

Μητέρα vs Πατέρας

Τα νέα είναι καλά για τις μαμάδες με κόρες σε αυτό τον τομέα. Όπως αποκαλύπτει σχετική έρευνα, το 60% των γυναικών δηλώνει ότι η συμβολή της μαμά τους στη ζωή τους υπήρξε πιο καθοριστική από εκείνη του μπαμπά τους. Βέβαια, δεν ισχυρίζεται κανείς ότι ο ρόλος του πατέρα στην ανατροφή της κόρης του δεν είναι σημαντικός, αλλά όσον αφορά τις μαμάδες που αγωνίζονται καθημερινά να κάνουν τη διαφορά στον τρόπο που μεγαλώνουν τις κόρες τους, είναι καλό να το γνωρίζουν αυτό!  

Μελλοντική ευτυχία

Για όσο διάστημα η κόρη σας ασχολείται μόνο με τις κούκλες της και τα κουζινικά της, φαίνεται πως η σχέση σας θα είναι πάντα «θετική». Από τη στιγμή, όμως, που αρχίζει να διαπραγματεύεται μαζί σας, προκειμένου π.χ. να κάνει πραγματικότητα την έντονη επιθυμία της να αποκτήσει ένα MP3 player ή επειδή θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο με τις φίλες της από ό,τι μαζί σας, τότε είναι αναμενόμενο να αρχίσετε κι εσείς με τη σειρά σας να αναρωτιέστε αν θα συνεχίσετε να αποτελείται για εκείνη τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής της. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 92% των ενήλικων κοριτσιών δηλώνει ότι η σχέση που διατηρεί με τη μαμά του ήταν και είναι ουσιαστική. Οπότε, να θυμάστε ότι ο δεσμός σας με το μικρό σας κοριτσάκι -ακόμα κι αν κάποια στιγμή στην πορεία αισθανθείτε ότι απειλείται- το πιο πιθανό είναι να εξελιχθεί (συνειδητά πλέον και από τις δύο πλευρές) σε όλο αυτό το μεγαλειώδες που νιώθετε ότι σας δένει μαζί του! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com