Social Icons

.

Pages

17 Ιανουαρίου 2013

Κρυώνουν τα άκρα μου. Τι να κάνω;

Η γυμναστική, τα ζεστά ρούχα και η φροντίδα της υγείας μας βελτιώνουν σημαντικά την κυκλοφορία του αίματος. Η παθολόγος προτείνει πρακτικές λύσεις.

Κρυώνουν τα άκρα μου. Τι να κάνω;

Κρύα χέρια, ζεστή καρδιά... Ο λόγος για όσους από εσάς περνάτε αυτή την εποχή περισσότερο χρόνο στο σπίτι σας και παρατηρείτε ότι τα άκρα σας κρυώνουν, παρόλο που η θέρμανση του χώρου είναι καλή. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Όπως επισημαίνει η παθολόγος Σουλτάνα Μπάτου, οι λόγοι που μας κάνουν να νιώθουμε τα πέλματα και τα χέρια μας κρύα μπορεί να είναι πολλοί. «Συνήθως φταίει η κακή κυκλοφορία, αλλά το φαινόμενο ενδέχεται να σχετίζεται και με υποθυρεοειδισμό ή αναιμία. Γι' αυτό πρέπει κάποιος να κάνει εξετάσεις αίματος και triplex αγγείων. Από εκεί και πέρα, αν το πρόβλημα οφείλεται σε δυσλειτουργία του θυρεοειδούς, διορθώνεται. Το ίδιο συμβαίνει και με την αναιμία, ανάλογα με τα αιτία που την προκαλούν» αναφέρει η ειδικός.
Σύμφωνα με την ίδια, η κακή κυκλοφορία μπορεί να είναι κάτι ανατομικό, καθώς πολλοί άνθρωποι γεννιούνται με λιγότερα αγγεία. Η γυμναστική -30' καθημερινά- είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη γι' αυτούς, αφού βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση. Από την άλλη, αυτή επιδεινώνεται σε όσους καπνίζουν, έχουν διαβήτη ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την καρδιά τους.
Οι πρακτικές λύσεις
Εκτός από την καθημερινή γυμναστική, καλό είναι αυτό το διάστημα να φοράτε γάντια, ζεστές κάλτσες και να προφυλάσσεστε από τις απότομες αλλαγές του καιρού ή της θερμοκρασίας (π.χ. από ένα υπερθερμασμένο δωμάτιο να εκτεθείτε κατευθείαν στο ψύχος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com