Social Icons

.

Pages

17 Ιανουαρίου 2011

Το facebook "πρόδωσε" ανήλικο βασανιστή ζώων


image

Έναν 17χρονο μαθητή Λυκείου, που βασάνιζε κατοικίδια ζώα και δημοσίευε τις εικόνες από τις απάνθρωπες πράξεις του στο προφίλ του στο facebook, συνέλαβαν άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από επιχείρηση που διενεργήθηκε για τη διερεύνηση της “σε κοινή θέα” υπόθεσης.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε στην περιοχή του Νομού Τρικάλων, όπου ζει ο μαθητής, εις βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των διατάξεων περί κακοποίησης ζώων.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πλήθος επιστολών διαμαρτυρίας, που έστειλαν ζωόφιλοι και μέλη ζωοφιλικών οργανώσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους και ζητώντας την τιμωρία του βασανιστή.

Από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε, ότι στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης facebook και στο συγκεκριμένο προφίλ του χρήστη, είχαν αναρτηθεί video και φωτογραφίες, που περιείχαν βασανισμούς κατοικίδιων ζώων, τα οποία συνοδεύονταν από υβριστικά σχόλια σε βάρος των ζώων και των ζωόφιλων.

Μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επικοινώνησε με την εταιρεία που διαχειρίζεται την ιστοσελίδα, ζητώντας συνεργασία για τον εντοπισμό των ηλεκτρονικών ιχνών του ατόμου, που διατηρούσε το συγκεκριμένο προφίλ.

Μετά τη διενέργεια ψηφιακής ανάλυσης, εντοπίσθηκε η κατοικία του στην περιοχή των Τρικάλων, όπου διενεργήθηκε έρευνα και κατασχέθηκε σκληρός δίσκος, στον οποίο υπήρχαν video και φωτογραφίες με τα συγκεκριμένα κατοικίδια που υπέστησαν το βασανισμό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 17χρονου εστάλη στον εισαγγελέα Αθηνών.

by SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com