Social Icons

.

Pages

17 Ιανουαρίου 2011

Environment News / Περιβάλλον / Βουλευτές ΠΑΣΟΚ εναντίον Μπιρμπίλη για τη δόμηση σε περιοχές Natura


Κόντρα ξέσπασε εναντίον της υπουργού Περιβάλλοντος Τίνας Μπιρμπίλη και ομάδας βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Αφορμή στάθηκε το νομοσχέδιο που κατέθεσε η υπουργός ΠΕΚΑ για τη βιοποικιλότητα και συγκεκριμένα βασική διάταξή του που καθορίζει σε δέκα στρέμματα το εμβαδόν των οικοδομήσιμων οικοπέδων που βρίσκονται σε περιοχές χαρακτηρισμένες Natura.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” οι βουλευτές προειδοποίησαν ήδη την κυβέρνηση ότι «αυτό το νοµοσχέδιο δεν περνάει» και την κάλεσαν να ζητήσει από την αρµόδια υπουργό «να το πάρει πίσω».

Οι βουλευτές υποστηρίζουν πως «µε τη γενική αύξηση της αρτιότητας των οικοπέδων από τα 4 στα 10 στρέµµατα, ουσιαστικά µηδενίζεται η ήδη ελάχιστη, λόγω της ύφεσης, οικοδοµική δραστηριότητα που σηµειώνεται στη χώρα».

Οι βουλευτικές αντιδράσεις στο νομοσχέδιο που έχουν προβληματίσει το πρωθυπουργικό γραφείο έρχονται κατόπιν πιέσεων από τις τοπικές κοινωνίες, καθώς ολόκληρα νησιά του Αιγαίου ή το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής έχουν ενταχθεί εξολοκλήρου στο δίκτυο Natura.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, αναζητείται μια συμβιβαστική λύση. Για παράδειγμα θα συνεχίσουν να θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα οικόπεδα με εμβαδό 4 στρέμματα,αλλά θα απαγορευτεί η κατάτμηση μεγαλύτερων οικοπέδων για την εξασφάλιση της αρτιότητας των 10 στρεμμάτων μελλοντικά.

Το ΥΠΕΚΑ δεν έχει απαντήσει σχετικά με αυτή την πρόταση.

Για το econews

Newslink

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com