Social Icons

.

Pages

15 Δεκεμβρίου 2010

O σημερινός Τύπος με μια ματιά

image

Τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον Ελληνικό Τύπο είναι: η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η σημερινή 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, και η αυριανή κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες. Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι αναλυτικά :

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ : «ΚΛΕΙΣΤΟΝ. Σε απεργιακό κλοιό δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σήμερα». Απεργιακά ρολά κατέβασαν σήμερα τα συνδικάτα σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Μετά το νομοσχέδιο σαρώματος των εργασιακών σχέσεων, μείωσης των μισθών στις ΔΕΚΟ και αυξήσεις του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, οι εργαζόμενοι κατεβαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις αναδιαρθρώσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : «Μας οδηγεί σε αναδιάρθρωση χρέους». Τώρα παραδέχεται ότι το γαλλογερμανικό σχέδιο, που και ο ίδιος είχε ψηφίσει στις 28 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, μπορεί να απειλήσει την χώρα. Τα αδιέξοδα του μνημονίου και της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής φέρνουν νέα εκβιαστικά διλήμματα από τον Παπανδρέου.

ΤΑ ΝΕΑ : «Παπανδρέου –Σαμαράς΄ Συμφωνία κατ’αποκοπήν Για ΔΕΚΟ, επιμήκυνση, Σύνταγμα». Συμφωνία με τον Α. Σαμαρά για τις ΔΕΚΟ, την αναθεώρηση του Συντάγματος και την επιμήκυνση εξασφάλισε ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη χθεσινή τετ α τετ συνάντησή τους.

ΕΘΝΟΣ : «ΟΔΗΓΟΣ επιβίωσης με το νέο εργασιακό». Οι νέες ρυθμίσεις για απολύσεις, μειώσεις μισθών, αποζημιώσεις. Σε εργασιακό ‘’βέρτιγκο’’ χιλιάδες Έλληνες μετά τις καθοριστικές για την καθημερινότητά τους, αλλαγές. Οι τελικές ρυθμίσεις για το καθεστώς απασχόλησης δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο τοπίο στους χώρους δουλειάς, με κύριο χαρακτηριστικό την αβεβαιότητα για το μέλλον.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : «ΣΑΜΑΡΑΣ-ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ». « Δεν χρωστάμε τίποτα στην κυβέρνηση, χρωστάμε στην πατρίδας μας. Εργασιακό μεσαίωνα δεν δέχομαι. Δεν συναινώ να σηκώσουν το βάρος των ελλειμμάτων και του χρέους οι νομοταγείς, οι μισθοσυντήρητοι και οι συνταξιούχοι».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : «Με απώλειες οι αλλαγές σε ΔΕΚΟ, εργασιακό». Ισχυρές διαφωνίες, μικρές συγκλίσεις Παπανδρέου-Σαμαρά. Καταψήφισε και διεγράφη ο Ευάγγελος Παπαχρήστος. Στις 156 έδρες, πλέον, το ΠΑΣΟΚ.

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ : «Η χώρα στον αυτόματο πιλότο ΔΝΤ-ΤΡΪΚΑΣ». Ζητείται πολιτική ηγεσία για να αντιμετωπίσει την κρίση και να σταματήσει τη διάλυση της κοινωνίας. Πληροφορίες Μέγαρο Βουλής.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ : «ΣΥΜΩΝΗΣΑΝ…ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ». Συμφώνησαν στην κοινή στάση απέναντι στους Ευρωπαίους ηγέτες αλλά και στο να είναι Αναθεωρητική η επόμενη Βουλή. Διαφώνησαν για την οικονομική πολιτική τηςκυβέρνησης.

ΑΥΡΙΑΝΗ : «ΚΟΝΤΡΕΣ ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ». Επιστολή καταπέλτης του Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ και δημοτικού Συμβούλου Γιώτγου Γεράκη. Δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν καθοδηγητικό όργανο που σχεδιάζει τα πάντα και παίρνει τις αποφάσεις που άλλοι πρέπει να εκτελούν..

Η ΒΡΑΔΥΝΗ : «ΠΟΤΑΜΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» Παραλύουν σήμερ ο ιδιωτικός και ο δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, οι οποίες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως. Με ανακοίνωσή τους τα συνδικάτα καλούν όλους τους εργαζομένους-να συμμετάσχουν μαζικά στη γενική απεργία για να μην περάσουν τα μέτρα της κυβέρνησης.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : «ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ». Κόντρα στη δικτατορία των μονοπωλίων διεκδικούμε την ζωή μας. Απεργιακές συγκεντρώσεις σε 63 πόλεις. Αθήνα στις 11.00 στην Ομόνοια, Θεσσαλονίκη στις 10.30 στο άγαλμα Βενιζέλου, Πειραιάς, 10.30 στην πλατεία ηλεκτρικού σταθμού. Στην απεργία καλούν ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ.

METRO : «Ασημικά στη βιτρίνα για 7 δις». Κληρώνει σήμερα στη Διυπουργική Αποκρατικοποιήσεων για ΔΕΠΑ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΛ.ΤΑ, αεροδρόμια και καζίνο. Τι σχεδιάζεται για ακίνητη περιουσία, ΑΤΕ και Τ.Τ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ : « Μέτωπο του Νότου στην Ε.Ε-Διάβημα Ελλάδας, Ισπανίας, Πορτογαλίας». Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των 110 δις. χωρίς άλλες περικοπές. Η S&P προειδοποιεί τώρα για υποβάθμιση της οικονομίας του Βελγίου. Αύξηση κεφαλαίου ζητά η ΕΚΤ- «Ναι» απαντά η Γερμανία.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ : «Έντονες οι αντιδράσεις και ψήφος στο πολυνομοσχέδιο» ‘’Διαρροή από το ΠΑΣΟΚ και διαγραφή του βουλευτή Β. Παπαχρήστου. Αποσύρθηκε η διάταξη για τη διαγραφή ληξιπρόθεσμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com