Social Icons

.

Pages

13 Δεκεμβρίου 2010

HEALTH AND SCIENCE / ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το «intelligent pill» ή αλλιώς «έξυπνο χάπι» της Philips μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο βοηθό των γιατρών.image Το iPill διαθέτει ενσωματωμένα ολοκληρωμένα κυκλώματα που επιτρέπουν την απελευθέρωση του φαρμάκου στο επιθυμητό σημείο μετά από συγκεκριμένη ώρα, καθώς και τη μέτρηση της θερμοκρασίας και της οξύτητας. Αυτές οι πληροφορίες μεταδίδονται στη συνέχεια σε έναν υπολογιστή για περαιτέρω μελέτη από τους γιατρούς.  Ο τρόπος λήψης είναι η κατάποση με νερό ή τροφή σαν κανονικό χάπι και το περίβλημά του μπορεί να περικλείει διαφόρων ειδών φαρμακευτικές ουσίες, ανάλογα με τις ασθένειες που καλείται να αντιμετωπίσει.
Το κόστος του νέου έξυπνου χαπιού θα αγγίζει τα 1.000 δολάρια.

image

Μία διαδικτυακή εφαρμογή υπόσχεται να μετατρέψει όλα τα νέα σας από το Facebook και στο Twitter σε μορφή ηλεκτρονικής εφημερίδας.Το paper.li είναι ένα site το οποίο ψάχνει τα links και τα posts στο Facebook και στο Twitter του χρήστη και τα εμφανίζει σε μορφή ηλεκτρονικής εφημερίδας με κείμενο, εικόνες και βίντεο.
Προκείται σίγουρα για μία πολύ ενδιαφέρουσα υπηρεσία αν θέλει κάποιος να ενημερωθεί σχετικά με ένα θέμα και να βλέπει τι ανεβάζουν οι φίλοι του.
Για την ώρα δυστυχώς, τα Ελληνικά δεν υποστηρίζονται όμως τα Greekglish υποστηρίζονται μια χαρά.

image

Για να μην μπερδεύεστε πείτε τα “πεφταστέρια”. Όπως και να ονομάζονται το θέαμα που προσφέρουν είναι μοναδικό.

Το ραντεβού έχει... κλειστεί για απόψε. Οι Διδυμίδες, διαρκούν από τις 7 έως τις 16 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με τους επιστήμονες σε σχέση με άλλα “πεφταστέρια¨δημιουργούν... υπερθέαμα.
Πέφτουν ανά 50-60 την ώρα με ταχύτητα περίπου 35 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο!
Οι Διδυμίδες, που έκαναν την πρώτη εμφάνισή τους στα μέσα του 1800, έχουν πάρει το όνομά τους από τον αστερισμό των Διδύμων, από όπου φαίνεται να προέρχονται.
Η ιδιαιτερότητά τους είναι ότι δεν προέρχονται στην πραγματικότητα από θραύσματα κάποιου κομήτη, αλλά από ένα άλλου είδους μυστηριώδες ουράνιο σώμα, μάλλον αστεροειδή, τον αποκαλούμενο "3200 Φαέθωνα", που ανακαλύφθηκε το 1983.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com