Social Icons

.

Pages

15 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΙ Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

 

image

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε σήμερα πως εξετάζει τη περίπτωση να υποβαθμίσει τη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ισπανίας εξαιτίας των μεγάλων χρηματοδοτικών αναγκών της, και των αμφιβολιών που υπάρχουν σχετικά με το τραπεζικό της σύστημα. Η ανακοίνωση αυτή οδήγησε το ευρώ σε πτώση.
Πάντως η Moody’s εκτιμά ότι δεν αναμένει να χρειαστεί διάσωση της Ισπανίας, όπως αυτές που έγιναν για την Ελλάδα και την Ιρλανδία.
Ο οίκος, που έχει βαθμολογήσει την Ισπανία με ΑΑ1, τόνισε την αδυναμία της χώρας όσον αφορά τη διεθνή εμπιστοσύνη προς την οικονομία της και τη πιθανότητα οι τράπεζές της να χρειαστούν περαιτέρω κεφάλαια εξαιτίας του αυξανόμενου δημόσιου χρέους.
Η Ισπανία παρακολουθείται στενά από τις διεθνείς αγορές, από την εποχή που η Ιρλανδία εξαναγκάστηκε να λάβει πακέτο βοήθειας αξίας 85 δις. ευρώ από την ΕΕ, καθώς υπάρχουν πάρα πολλές ομοιότητες στα τραπεζικά συστήματα και στην αγορά ακινήτων των δυο χωρών.
Από τη πλευρά της, η ισπανική κυβέρνηση διαψεύδει ότι προτίθεται να απευθυνθεί στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, και απορρίπτει τους ισχυρισμούς τρίτων,  ότι η οικονομία της  προσομοιάζει με αυτήν της Ιρλανδίας.Ολε,ολε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com