Social Icons

.

Pages

13 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΙΡΟΣ / ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

 

image

Χιονοπτώσεις εκδηλώνονται αυτή την ώρα στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου και συγκεκριμένα στις περιοχές Ανατολή, Ζίτσα, Πεστά και Δερβίζιανα Ιωαννίνων. Να αναφέρουμε οτι χιονίζει ασθενώς ακόμα και στο Κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων. Η θερμοκρασία τώρα στα Ιωάννινα είναι 2,5 βαθμοί κελσίου, ενω στις υπόλοιπες περιοχές ο υδράργυρος δεν ξεπερνά τον 1 βαθμό αντίστοιχα. Ευτυχώς όμως επικρατούν συνθήκες σχεδόν άπνοιας στις προαναφερόμενες περιοχές, αφού τα φαινόμενα ισχυρών ανέμων του προηγούμενου διημέρου εξασθένησαν. Αρκετές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν μέσα στη σημερινή μέρα, όχι μόνο στην Ήπειρο, αλλά και σε όλα τα ορεινά της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας. Ειδικά στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα φαίνεται να είναι εντονότερα αφού θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ/ΤΡΙΤΗ/ΤΕΤΑΡΤΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ : Μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής βροχοπτώσεις κατά τόπους έντονες θα εκδηλωθούν στα Δυτικά που γρήγορα όμως θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά και Νησιωτικά τμήματα της χώρας, με ενδεχόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και διάσπαρτες καταιγίδες. Χιόνια θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κεντρικής χώρας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία στα Β/Δ και στα Βόρεια σύνορα της χώρας δεν θα ξεπεράσει τους 7-8 βαθμούς, στα υπόλοιπα Βόρεια τους 9-10, στα Κεντρικά τους 16-17 και στα Νότια τους 19-20 αντίστοιχα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν απο Δ/ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 6-7 Bf ενω στο Αιγαίο απο Ν 6-8 και τοπικά 9 Bf. Στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν απο Β διευθύνσεις 4-6 και τοπικά 7 Bf.

ΤΡΙΤΗ : Απο την αρχή της ημέρας βροχοπτώσεις κατά τόπους εντονότερες με ενδεχόμενες καταιγίδες θα εκδηλώνονται στο Κεντρικό, Ανατολικό Αιγαίο αλλά και στην Κρήτη. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση τοπικά και θα περιοριστούν σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς, της Χαλκιδικής, του Νότιου Αιγαίου και της Ανατολικής και Νότιας Πελοποννήσου. Χιονοπτώσεις ασθενείς θα εκδηλωθούν στις κορυφές των βουνών της Κεντρικής και Βόρειας χώρας.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 5-6 στα Β/Δ, τους 7-8 στα υπόλοιπα Βόρεια, τους 13-14 στα Κεντρικά και τους 17-18 στα Νότια (στην Κρήτη ...19-20).

Οι άνεμοι θα πνέουν παντού απο Β διευθύνσεις εντάσεως 4-5 και τοπικά 6 Bf, ενω στο Νότιο Αιγαίο απο Δ διευθύνσεις εντάσεως 5-6 Bf.

ΤΕΤΑΡΤΗ : Αρχικά τοπικές βροχοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα Δυτικά που κατά τόπους θα έιναι λίγο πιο ισχυρές. Κατα τη διάρκεια της μέρας τα φαινόμενα σιγά σιγά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και έτσι ο καιρός θα είναι βροχερός σχεδόν σε όλη την επικράτεια με διάσπαρτες καταιγίδες. Χιόνια στα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κεντρικής χώρας ενω στα ορεινά και ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδας θα τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Ενδέχεται να χιονίσει ακόμα και μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3-4 στα Β/Δ, τους 7-8 στα Βόρεια, τους 13-14 στα Κεντρικά και τους 17-18 στα Νότια (στην Κρήτη ...19-20).

Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν απο Μ/Τ διευθύνσεις σε όλα τα πελάγη, ενω μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού απο ΒΔ διευθύνσεις εντάσεως 5-6 και τοπικά 7 Bf (ίσως και 8 Bf). Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν απο Δ/ΝΔ διευθύνσεις εντάσεως 5-6 και τοπικά 7 Bf.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com