Social Icons

.

Pages

3 Απριλίου 2016

Χωριό στο φεγγάρι οραματίζεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος

Χωριό στο φεγγάρι οραματίζεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος
 Πηγή: CNN International

Το «διαστημικό χωριό» θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στο μέλλον.Ο επικεφαλής του πολυεθνικού οργανισμού, Johann-Dietrich Woerner, αναφέρει ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα εξυπηρετεί την επιστήμη, την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό με πολλούς τρόπους.


Η ιδέα αυτή υπάρχει από το 2000. Αρχικά, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το 2020, αλλά η επιχείρηση φαίνεται να παρατάθηκε για το 2024. Το πρακτορείο αναφέρει ότι χρειάζονται τουλάχιστον 20 χρόνια για να μπορέσει η τεχνολογία να φτάσει στο φεγγάρι και να δημιουργήσει αποικίες.
Ο Woerner, θεωρεί ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν υλικά από το φεγγάρι για να χτιστεί στο χωριό, αντί να μεταφερθούν υλικά από τη Γη. «Δεν χρειάζεται μεγάλη χρηματοδότηση για το έργο. Μπορούμε να ξεκινήσουμε με μια μικρή αποστολή, κάτι που πολλές χώρες ήδη σχεδιάζουν», πρόσθεσε.
Αν και είναι επικίνδυνο να ζήσουν άνθρωποι στο φεγγάρι εξαιτίας της κοσμικής ραδιενέργειας, της ύπαρξης μικρό-μετεωριτών, αλλά και των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που αγγίζουν και τους -153οC, ο Woerner τονίζει ότι το ρίσκο θα μπορούσε να μειωθεί αν επιλεχτεί μια κατάλληλη τοποθεσία στο φεγγάρι. «Αν κινηθούμε στις σκιές της Σελήνης, θα βρούμε χώρους όπου δεν υπάρχει ακτινοβολία. Στη νότια πλευρά, όπου επικρατεί απόλυτο σκοτάδι, ενδέχεται να βρούμε και νερό».
Εκτός αυτών, ορισμένες χώρες θα μπορούσαν επίσης να δείξουν ενδιαφέρον για την εξόρυξη σπάνιων ορυκτών και από τον ήλιο, και το φεγγάρι. Οπότε, ένα τέτοιο εγχείρημα θα δώσει στην τεχνολογία και την επιστήμη σοβαρά ερείσματα για ανακαλύψεις και κίνητρα για υλοποίηση ενός τόσο φιλόδοξου σχεδίου.
Moon village envisioned by European Space Agency
by Ivana Kottasova @ivanakottasova



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com