Social Icons

.

Pages

3 Απριλίου 2016

Η τεχνητή νοημοσύνη θα λύσει μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου

Έτοιμη να σκέφτεται και να εξελίσσεται η τεχνητή νοημοσύνη
Πηγή: GETTY IMAGES/ ideal image

Η τεχνητή νοημοσύνη τελικά θα λύσει μερικά από τα μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου; Για να γίνει αυτό θα χρειαστεί τη συνεργασία μίας ομάδας ευφυών ανθρώπων.

Έτοιμη να σκέφτεται και να εξελίσσεται η τεχνητή νοημοσύνη
Ο Quoc Le, ένας μηχανικός λογισμικού στην Google Brain, είναι ένας από αυτούς. Η Google Brain εστιάζει στο να μπορέσει να κάνει τις μηχανές να αυτοεκπαιδεύονται μέσα από την κατανόηση των ψηφιακών δεδομένων.
Αυτό μπορεί να γίνει με την συνεργασία πολλών αλγορίθμων – που ονομάζονται νευρωνικά δίκτυα - για την επεξεργασία και καταχώρηση εικόνων και κειμένων γρήγορα και αποτελεσματικά.
Σύμφωνα με ανάρτηση του Andrew Ng, ενός εκ των συν-ιδρυτών της Google Brain, στον ιστότοπο Quora, στόχος των προσπαθειών του φιλόδοξου πρότζεκτ στο πεδίο της τεχνητής νοημοσύνης, είναι να φτάσουν οι μηχανές στο σημείο όπου θα είναι σε θέση να λαμβάνουν αποφάσεις, όπως οι άνθρωποι.
H Google Brain ξεκίνησε το 2011 και αρχικά ήταν μια πρωτοβουλία της Google X (Google X: ένα σχετικά μυστικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης της Google).
Από τότε στεγάζεται στο ερευνητικό τμήμα της εταιρείας. Ενώ η Google δημοσιεύει έρευνες της Brain, παραμένει μυστικοπαθής ως προς την οργανωτική δομή της εταιρείας. Δεν αποκαλύπτει πόσοι εργάζονται στην ομάδα σήμερα, αναφέροντας πως ο συνολικός αριθμός παραμένει ρευστός.
Ο 34-χρονος Le, κάτοχος διδακτορικού πτυχίου από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην επιστήμη των υπολογιστών, εργάζεται εδώ και 4,5 χρόνια στην Google Brain. «Υπάρχουν πολύ λίγοι άνθρωποι στον κόσμο που πραγματικά αντιλαμβάνονται πως μπορούν να κάνουν τις μηχανές να μάθουν και να σκεφτούν», είπε ο Le.
Παρά τους προβληματισμούς, τα ηθικά διλήμματα και τις φωνές που κάνουν λόγο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, όπως αυτή του Στίβεν Χόκινγκ, υπάρχουν πολλοί οραματιστές που βλέπουν λύσεις από την ανάπτυξή της.
Μέχρι τώρα, ο διάλογος εστιάζεται σε μεγάλα ζητήματα, όπως η εκπαίδευση ή η κλιματική αλλαγή. Αυτή τη στιγμή, τα μεγάλα δεδομένα (big data) υπάρχουν, αλλά δεν μπορεί να γίνει ακόμη η επεξεργασία τους σε μεγάλη κλίμακα. Η ικανότητα των μηχανών να τα κατανοήσουν και να προχωρήσουν σε λογικούς συσχετισμούς, θα μπορούσε να αποτελέσει ένα βήμα πριν από την πρόταση λύσεων από τις μηχανές.
'AI can solve world's biggest problems' - Google Brain engineer
by Sara Ashley O'Brien @saraashleyo


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com