Social Icons

.

Pages

11 Φεβρουαρίου 2014

Δημοκτατορία

Μέσα στον ορυμαγδό, τον πανικό χάσαμε το πραγματικό. Σκεφτείτε το προσεκτικά. Υποτίθεται Δημοκρατία. Υποτίθεται Κοινοβούλιο. Υποτίθεται ότι μας κυβερνάει η πλειοψηφία. Υποτίθεται ότι ο Λαός ψηφίζει και τον δικό του «νόμο» επιβάλει. Υποτίθεται! Ετσι και το καλοσκεφτείς όλες μα όλες αυτές οι διακηρύξεις δεν έχουν το παραμικρό αντίκρυσμα.
Επί της ουσίας. Τα παραδείγματα που καταρρίπτουν όλους αυτούς τους ισχυρισμούς προκύπτουν από τις τέσσερις πράξεις της Απλής Αριθμητικής. Του Νηπαγωγείου Ποιο το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με το αποτέλεσμα των τελευταίων, εθνικών, εκλογών; Κάτι λιγότερο από 30%. Δηλαδή 29, 66%. Ποιο το αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ; Κάτι λιγότερο από 13%. Δηλαδή 12. 28%. Το σύνολο λιγότερο από 42%. Ωραία; Καθόλου
Γιατί ακόμα και μ αυτά τα ποσοστά και αφαιρουμένων των ψηφοφόρων που απείχαν από την κάλπη, το σύνολο των δύο κομμάτων που αποφασίζουν για την ζωή των πολιτών καταλήγει περίπου στο 35%. Με απλά λόγια ο ένας αποφασίζει για τους τρεις. Οικτρή μειοψηφία.

Πάμε παρακάτω. Αφού σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις το ποσοστό των Σαμαρικών δεν ξεπερνάει το τριάντα τοις εκατό. Στην καλύτερη των περιπτώσεων. Ασε τον Βενιζέλο και την παρέα του. Ζήτημα είναι αν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το τρία τοις εκατό, δηλαδή το ποσοστό που θα τους ανοίξει την πόρτα της Βουλής.
Αν τώρα αφαιρέσοτμε από το σύνολο ένα δέκα με δώδεκα τοις εκατό ελλήνων πολιτών που δεν έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα θα προτιμήσουν, ε τότε ο ένας κυβερνάει και αποφασίζει για την μοίρα των πέντε Θα μου πείτε έτσι θέλει και έτσι έχει αποφασίσει ο νομοθέτης. Θα μου πείτε ακόμα ότι πάντα την Ελλάδα την κυβερνούσαν κόμματα μειοψηφίας. Δηλαδή παρατάξεις που δεν συγκέντρωναν το πενήντα τοις εκατό.
Θα μου πείτε ότι έτσι παίζεται το παιχνίδι. Κατ αρχήν συμφωνώ Ομως επειδή τα Μνημόνια των τελευταίων ετών στήνουν τις γκιλοτίνες των επερχόμενων γενεών. Ομως επειδή οι εκατοντάδες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου αποφασίζουν για την ζωή και τον θάνατο εκατομμυρίων ελλήνων.
Ομως επειδή οι συνθήκες οι σημερινές προσομοιάζουν με την Κατοχή και την ξένη εισβολή. Και επειδή όλα αυτά και πολλά άλλα που ξεπερνούν σε τρόμο και σε αποτελέσματα από τον χειρότερο εφιάλτη ενός Εγκέλαδου των 7 Ρίχτερ. Για όλους αυτούς τους λόγους η σημερινή μειοψηφία που διαφεντεύει τις τύχες μας, είναι στα μέτρα μιας καλυμένης Demokratur. Δηλαδή Δημοκτατορίας.
Πως λέμε Robocop; Δηλαδή μισός άνθρωπος μισός ρομπότ; Ετσι κι εδώ. Μισή δημοκρατία μισή δικτατορία. Επομένως η λύση μία και μοναδική. Εντελώς απλή. Δημοψήφισμα. Θέλεις μνημόνια; Με ότι αυτό συνεπάγεται; Θέλεις χωρίς μνημόνια; Με ότι αυτό συνεπάγεται; Ιδού η κάλπη ιδού και το δίλημμα Θα μου πείτε too late. Καθόλου.
Θα σας πω ότι ποτέ δεν είναι αργά. Εστω και τώρα στο δώδεκα και πέντε ο Λαός πρέπει να αποφασίσει. Γιατί χωρίς πλειοψηφία η λεγόμενη δημοκρατία είναι η μάσκα μιας αυταρχικής, μισοδικτατορικής εξουσίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com