Social Icons

.

Pages

2 Ιουνίου 2013

Ο επιχειρηματίας που θέλει να τερματίσει την πείνα στον κόσμο!

Ο επιχειρηματίας που θέλει να τερματίσει την πείνα στον κόσμο

Το όραμα του Anjan Contractor για τρισδιάστατη εκτύπωση φαγητού

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής φαγητού του Anjan Contractor μπορεί να θυμίζει τον Αντιγραφέα του Σταρ Τρεκ, από τον οποίο παράγγελνε ο Κάπτεν Πίκαρντ τσάι. Πραγματικά, η εταιρεία του Contractor, Systems & Materials Research Corporation, μόλις έλαβε μια εξάμηνη επιχορήγηση ύψους 125.000 δολαρίων από τη ΝASA προκειμένου να κατασκευάσει ένα πρωτότυπο του δημιουργού φαγητού.
Ωστόσο, ο ίδιος ο Contractor, μηχανικός με υπόβαθρο στην τρισδιάστατη εκτύπωση, οραματίζεται μια περισσότερο καθημερινή –και εν τέλει σημαντικότερη- χρήση για την τεχνολογική αυτή ανακάλυψη. Οραματίζεται μια ημέρα όπου κάθε κουζίνα στον κόσμο διαθέτει έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή. Τότε, όλοι οι άνθρωποι του κόσμου θα τρέφονται από προσαρμοσμένα, θρεπτικά γεύματα που θα αποτελούνται από στρώσεις και θα προέρχονται από ανταλλακτικά εκτυπωτών που περιέχουν σκόνες και έλαια, αγορασμένα από το κατάστημα της γειτονιάς.
Το όραμα του Contractor θα σημάνει το τέλος των αποβλήτων κουζίνας, επειδή η σκόνη που θα χρησιμοποιείται από το σύστημά του θα έχει διάρκεια σχεδόν τριάντα ετών. Άρα, κάθε φυσίγγιο πρώτων υλών, είτε περιέχει σάκχαρα, υδατάνθρακες, πρωτεΐνες ή κάποιο άλλο βασικό συστατικό, θα επιστρέφεται στο κατάστημα αφότου έχει αδειάσει τελείως από το περιεχόμενό του.

Οι εκτυπωτές, που τότε θα είναι πανταχού παρόντες, θα ανοίξουν νέους δρόμους στην παραγωγή των βασικών θερμίδων που όλοι έχουμε ανάγκη. Μιας και η σκόνη είναι… σκόνη, οι εισαγόμενες ποσότητες θα μπορούν να είναι από οποιοδήποτε υλικό, αρκεί να περιέχουν τα κατάλληλα οργανικά μόρια.
Σήμερα, για να τραφούμε αρκεί να αγοράσουμε το φαγητό μας από κάποιο κατάστημα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στο τέλος του 21ου αιώνα, όταν ο πληθυσμός της Γης θα φτάσει στο αποκορύφωμά του αγγίζοντας τα 12 δισεκατομμύρια. «Πιστεύω πως τα τρέχοντα συστήματα φαγητού δεν μπορούν να υποστηρίξουν διατροφικά 12 δισ. ανθρώπους» λέει ο Contractor. «Άρα, θα πρέπει να αλλάξουμε την αντίληψή μας για το τι θεωρούμε φαγητό»
Επίσης, η αρχική επιδότηση από τη NASA, μέσω του προγράμματος καινοτομίας για μικρές επιχειρήσεις, αφορά σε μια συσκευή που μπορεί να εκτυπώνει φαγητό για τους αστροναύτες κατά τη διάρκεια μεγάλων ταξιδιών. Όπως σε μια αποστολή στον Άρη, για παράδειγμα.
«Η διάνυση μεγάλων αποστάσεων στο διάστημα απαιτεί διάρκεια τροφίμων που υπερβαίνει τα 15 χρόνια» λέει ο Contractor. «Με τον τρόπο που αναπτύσσουμε, όλες οι πρώτες ύλες θα είναι σε μορφή σκόνης – έτσι θα αντέχουν μέχρι και 30 χρόνια χωρίς να σαπίζουν».
Η πίτσα είναι μια προφανής υποψήφιος για τρισδιάστατη εκτύπωση επειδή μπορεί να εκτυπωθεί σε διακριτές στρώσεις, άρα η κεφαλή εκτύπωσης χρειάζεται να βγάζει μόνο μια ουσία τη φορά. Αρχικά, θα «εκτυπώνει» ένα στρώμα ζύμης, που θα ψήνεται τη στιγμή που εκτυπώνεται από μια εστία θερμότητας στη βάση του εκτυπωτή. Μετά θα βάζει μια στρώση ντομάτας, η πρώτη ύλη της οποίας φυλάσσεται σε μορφή σκόνης και θα αναμιγνύεται με λάδι και νερό». Τέλος, η πίτσα θα καλύπτεται από ένα στρώμα πρωτεΐνης.

Όσον αφορά στις συνταγές, στο μέλλον θα μπορούμε να τις ανταλλάζουμε ελεύθερα μεταξύ μας, μιας και θα έχουν μορφή προγράμματος. Κάθε συνταγή θα είναι ένα σύνολο οδηγιών προς τον εκτυπωτή για το ποιο φυσίγγιο θα αναμίξει με ποια υγρά, σε τι ποσότητα και με τι τρόπο θα τα εκτυπώσει, πάντα ένα στρώμα εκτύπωσης τη φορά. Ο Contractor σκοπεύει να διατηρήσει τις «συνταγές» δωρεάν, προκειμένου όλοι να έχουν πρόσβαση σε αυτές.
«Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του τρισδιάστατου εκτυπωτή είναι ότι παρέχει εξατομικευμένη διατροφή» λέει ο Contractor. «Αν κάποιος είναι άνδρας ή γυναίκα, άρρωστος ή υγιής, έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες. Αν ο εκτυπωτής προγραμματιστεί κατάλληλα, μπορεί να εκτυπώνει ακριβώς ό,τι χρειάζεται ο καθένας».
Μιας και ο τρισδιάστατος εκτυπωτής του Contractor είναι ακόμη στο στάδιο του σχεδιασμού, είναι πολύ νωρίς για τη διατύπωση ερωτήσεων σχετικά με το κόστος ή το αν είναι υγιεινά τα παραγόμενα φαγητά. Όμως, ας ελπίσουμε πως μια… εκτυπωμένη πίτσα θα είναι πιο γευστική από όσο ακούγεται.

1 σχόλιο:

 1. Προσφέρουμε δάνειο σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη από δάνειο, η εν λόγω εταιρεία είναι μια νόμιμη επιχείρηση που προσφέρει δάνειο σε άτομο που είναι σε ανάγκη από ένα δάνειο από την Δικαιολογημένη αξιόπιστος δανειστής χρημάτων, η εταιρεία αυτή προσφορά δανείου ως χαμηλό ποσοστό του 2%, ώστε αν χρειαστεί ένα δάνειο να πάρει πίσω σε μας με το έντυπο της αίτησης μας
  Email: Latishaloancompany@gmail.com
  Αίτηση Δανείου

  όνομα:
  διεύθυνση:
  Ποσό δανείου:
  Διάρκεια δανείου:
  Εθνικότητα:
  Χώρα:
  κράτος:
  Zip / Κωδικός:
  Φύλο:
  Ηλικία:
  Οικογενειακή Κατάσταση:
  Τηλέφωνο:
  Κινητό τηλέφωνο:

  Regard από
  κα Latisha

  ΑπάντησηΔιαγραφή

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com