Social Icons

.

Pages

13 Απριλίου 2013

Γιατί θα γίνει πόλεμος στην Κορέα

Εμπειρογνώμονας δίνει 80% πιθανότητες να «ανάψει η φωτιά» και εξηγεί τους λόγους

Γιατί θα γίνει πόλεμος στην Κορέα

Εμπειρογνώμων σε θέματα Βόρειας Κορέας που έχει σπουδάσει κάποτε και στην πρωτεύουσα του βορειοκορεατικού καθεστώτος, θεωρεί πολύ πιθανό το ενδεχόμενο μιας πολεμικής σύρραξης στην κορεατική χερσόνησο. Ο αναλυτής κ. Zhang δηλώνει στη γερμανική Die Welt ότι η πιθανότητα πολέμου είναι 80% καθώς πιστεύει ότι ο 30χρονος ηγέτης της Β. Κορέας έχει ως στόχο να εξαναγκάσει τη Ν. Κορέα σε επανένωση. Αυτό, όπως τονίζει, περνά μέσα από μια σειρά συμβολισμών της οικογενειακής δυναστείας που κυβερνά τη χώρα. Η πρώτη γενιά της δυναστείας είχε χτίσει τη χώρα, ο δεύτερος ηγέτης Kim Jong-il θυσίασε τα πάντα για να δημιουργήσει ένα ισχυρό στρατό, τώρα ο εγγονός ότι θα αναλάβει να εκπληρώσει την αποστολή της "επανένωσης".

Σύμφωνα με τον αναλυτή, επειδή ακριβώς οι συμβολισμοί έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την οικογένεια και το λαό της Β. Κορέας, η επίθεση είναι πιθανό να γίνει γύρω στις 15 Απριλίου, οπότε είναι και οι εορτασμοί των γενεθλίων του Kim Il-sung.

Ο Zhang συμβουλεύει όσους δεν έχουν πάρει στα σοβαρά τις απειλές της Βόρειας Κορέας να μελετήσουν πολύ προσεκτικά την προπαγάνδα του καθεστώτος. Μιλά για «ιερό πόλεμο» και για «ολοκληρωτικό πόλεμο», η Πιονγκγιάνγκ έχει παραιτηθεί από όλες τις συμφωνίες που δεσμεύουν σε ειρηνική συμπεριφορά ενώ από το 2009, οπότε και πραγματοποίησε πυρηνική δοκιμή, μιλά πλέον μόνο για «βίαιη επανένωση της Κορέας».

Ο αναλυτής καταλογίζει επίσης στη Δύση ότι δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της "μακροπρόθεσμης συνολικής απομόνωσης και κατήχησης».

Οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας έχουν ποτιστεί από μικρή ηλικία με την ιδέα ότι είναι ένα από τα πιο ισχυρά στρατιωτικά έθνη του κόσμου, ότι έχουν νικήσει Ιαπωνία και ΗΠΑ στον πόλεμο της Κορέας και ότι τώρα πλέον έχουν και πυρηνικές βόμβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com