Social Icons

.

Pages

27 Φεβρουαρίου 2013

H Έκρηξη μυστήριο στην περιοχή της Τουνκούσκα της Σιβηρίας το 1908!

ΤΟΥΓΚΟΥΣΚΑ  Έκρηξη μυστήριο στην περιοχή της Τουνκουσκα της Σιβηρίας το 1908 που απασχολεί ακόμη και τώρα τους ερευνητές για το τι προκάλεσε τόσο μεγάλη καταστροφή χωρίς να αφήσει ίχνη από τη πιθανολογούμενη πτώση μετεωρίτη.
30 Ιουνίου 7 το πρωί 1908, μία τεραστία στήλη φωτιάς κάλυψε την περιοχή  Τουγκουσκα Σιβηρίας,η θερμότητα που δημιουργήθηκε  έκαψε τα πουκαμισά ανθρώπων σε απόσταση 40 και πλέον χιλιόμετρων, οι πρώτες περιγραφές είχαν φτάσει από τους μηχανικούς του υπέρ Σιβηρικού σιδηροδρόμου .
Κάτι φλογερό και πιο φωτεινό από τον ήλιο είχε φανεί να έρχεται από τον νότιο ορίζοντα, με κατεύθυνση τον βορά .Στο σημείο της έκρηξης υψώθηκε μανιτάρι ύψους 80 χιλιόμετρων που έγινε ορατό σε απόσταση 500 χιλιόμετρων, ο ήχος της έκρηξης έκανε τον γύρο της Γης 2 φορές , μετρημένο με τους βαρόγραφους του Λονδίνου ,αλλά αντίθετα το σεισμικό κιμά ήταν ασήμαντο. Σχηματική παράσταση της τροχιάς του αντικειμένου
Φωτεινά σύννεφα πράσινου και κίτρινου χρώματος έφτασαν σε όλη την Ευρώπη .Οι νύχτες γίνανε τόσο φωτεινές που στο Λονδίνο διάβαζαν εφημερίδα την νύχτα . Τι ακριβός είχε γίνει ?, μέχρι το 1921 δεν έγινε προσπάθεια προσεγγίσεις της περιοχής, όμως τον χειμώνα του 1927 ο Λεονιτ Κουλικ του Ρωσικού μετεωρολογικού ινστιτούτου ,αντίκρισε την απίστευτη καταστροφή στην περιοχή "πήγες Ποντκαμενναγια Τουνκουσκα".
Μία περιοχή τεράστιας έκτασης ήταν κατεστραμμένη, γιγάντια δέντρα ξεριζωμένα και πεταμένα στο έδαφος ,όλα στην σειρά όλα στραμμένα βορειοδυτικά έως εκεί που έφτανε το μάτι , αλλά λόγο του βαρύ χειμώνα ο  Κουλικ δεν προχώρησε στο κέντρο της καταστροφής .

Σημερινή φωτογραφία από την περιοχή της Τουγκουσκα .
Στην αποστολή του 1928 ο Κουλικ μπόρεσε και έφτασε μέχρι το κέντρο την καταστροφής, ήταν σίγουρος ότι ήταν μετεωρίτης. Σε ένα κύκλο 70 μιλιών τα δέντρα ήταν κατεστραμμένα και καμένα χωρίς φύλλα ,το περίεργο ήταν ότι στο κέντρο της έκρηξης τα δέντρα ήταν όρθια ,σπασμένα από την μέση και πάνω ,γυμνά αλλά όρθια και δεν υπήρχε δήγμα κρατήρα, ούτε θραύσμα του μετεωρίτη .
Ο Κουλικ μετέτρεψε το μοντέλο λέγοντας ότι ήταν βροχή μετεωριτών, νέφος η κατή τέτοιο, υπήρχαν όμως  μικρές ρηχές λακκούβες στην περιοχή, δυστυχώς ο Κουλικ σκοτώθηκε στη μάχη  του Σμολενσκ και δεν μπόρεσε να συνεχίσει την έρευνα του. Το 1946 σε άρθρο του Αλεξάντερ Καζαντζεφ αναφέρεται πρώτη φορά ότι ίσως η έκρηξη να προέρχεται από την πτώση εξωγήινου διαστημοπλοίου που εξερράγη πάνω από το έδαφος,ένας λόγος που το πίστευε αυτό ήταν η παράξενη τροχιά του αντικειμένου ,και η στροφή που έκανε πριν την πτώση .
Από τον κώνο που έκανε η έκρηξη υπολόγισαν ότι η έκρηξη ήταν σε ύψος 1200 μέτρων τουλάχιστον από το έδαφος ,βέβαια η θεωρία ήταν πολλή ανορθόδοξη για να γίνει αποδεκτή. Το 1957 και το 1992 έγιναν εκτενή αναλύσεις του εδάφους και του υπεδάφους και έδηξαν μικρά σφαιρίδια που αποτελούνται από 7% νικέλιο 0,08% κοβάλτιο , ίχνη χαλκού και γερμανίου, αλλά αυτό δεν λέει τυπωτέ γιατί είναι τυπικό δήγμα μικρό μετεωριτών που  δέχεται καθημερινά η επιφάνια της γης ,όσο για της κοιλότητες ήταν σχηματισμοί τις περιοχής λόγο θερμικών μεταβολών .
Μια άλλη θεωρία ήταν ότι επρόκειτο περί κομήτη με περιεκτικότητα σε πάγο και άλλα ελαφρά σωματίδια που με την είσοδο στην ατμόσφαιρα της γης δημιούργησε ένα τούνελ στην ατμόσφαιρα της με συνέπεια να δημιουργηθούν τρομερές πιέσεις εμπρός ,και ένα μεγάλο κενό πίσω από τον κομήτη, με την συνέπεια να εκραγεί δίνοντας τρομακτικό έργο στην περιοχή της έκρηξης . 

Φωτογραφία από τομές κορμών από την περιοχή της έκρηξης .Διακρίνουμε  μεγάλη και ξαφνική αύξηση στην ανάπτυξη των εσωτερικών δακτυλίων των δέντρων. Μελέτες που έγιναν σε πανεπιστήμιο της Μόσχας με δέντρα που είχαν εκτεθεί σε διάφορα ποσά ακτινοβολίας σε ελεγχόμενο μέρος έδηξαν το ίδιο ξαφνικό ρυθμό ανάπτυξης .Η μεγάλη αυτή διακύμανση στους δακτυλίους των κορμών  δεν εξηγείται από το πλούσιο έδαφος που πιθανό να προέρχεται από την πτώση κάποιου αστεροειδή.
Υπάρχουν και η θεωρίες περί μαύρων τρυπών , για πειράματα του Ν. Τεσλα ,για χώρο χρονική τρύπα και για εξωγήινο σκάφος από αντί ύλη.
Ορισμένα γεγονότα συγκλίνουν στην θεωρία της πτώσεις άγνωστου σκάφους στην περιοχή λόγο ότι έχουν παρατηρηθεί από πολλή αξιόπιστες πηγές πχ, αστεροσκοπείο του Καζαν πολλές πτήσης άγνωστων μεγάλων σκαφών με μήκος τουλάχιστον 200 μέτρων!! .
Στην πρώην  σοβιετικοί ένωση λέγετε ότι ευρέθησαν μετά από έρευνες στην επέκταση της τροχιάς της πτώσης του αντικειμένου, υπολείμματα συντριμμιών άγνωστου προέλευσης . Στην περιοχή θα πρέπει να πούμε επίσης  υπάρχουν τεράστια τούνελ ,σύμφωνα με τον ρώσο συγγραφέα Αλεξάντερ Μινκιν ,εκεί ζούσαν και εργαζόταν πολλές χιλιάδες, άνθρωποι μέσα σε τεχνικά σπήλαια .Οι κοιλότητες αυτές ήταν τόσο τεράστιες που μπορούσαν να συντηρήσουν την ανθρώπινη φυλή αυτόνομα χωρείς την ανάγκη της επαφής με την επιφάνεια!. Οι κάτοικοι των "τούνελ " ήταν επιστήμονες και τεχνικοί αλλά και απλός κόσμος .

Να αναφέρουμε ότι η πτώση άγνωστων αντικειμένων και ανεξήγητων εκρήξεων  στην ατμόσφαιρα τις Γης δεν είναι καινούργια φαινόμενο .

10/4/1874 Φωτεινό αντικείμενο ανατιναχτεί στον ουρανό του Kuttenburg στη Βοημία η λάμψη είχε την ένταση των ακτινών του ήλιου ! ακολούθησε ισχυρή δόνηση διάρκειας ενός λεπτού.

9/4/1876 Βίαιη έκρηξη στον ουρανό της πόλης Rosenauστην Ουγγαρία.

12/1/1916 Μια δόνηση από ισχυρή έκρηξη στο ουρανό στο Cincinnati του Οχάιο, τα κτίρια ταρακουνήθηκαν ισχυρά, λάμψης παρατηρήθηκαν για ώρα στον ουρανό.

Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πώς είναι σήμερα η περιοχή της Τουνγκούσκα:

SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com