Social Icons

.

Pages

26 Φεβρουαρίου 2013

Πόσο πιθανό είναι να υπάρχει ομοιότητα σε ξένο και ανθρώπινο DNA;

Όχι πριν πολύ καιρό, ο Jocelyn Bell Burnell, φυσικός και καθηγητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είπε στο Euroscience Open Forum συνέδριο στο Δουβλίνο ότι "υποψιάζομαι ότι πρόκειται να έχουμε σημάδια ζωής, αλλού και ίσως ακόμη και ευφυής ζωής, μέσα στον επόμενο αιώνα."

Αν έρθουμε σε επαφή με ένα έξυπνο εξωγήινο πολιτισμό, θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να τους συναντήσουμε πρόσωπο με πρόσωπο;  Πολλοί από εμάς έχουν συχνά αναρωτηθεί με τι θα μοιάζουν οι εξωγήινοι;  Θα μπορούσαν να είναι εντελώς ξένοι στην εμφάνισή τους, σε αντίθεση με οτιδήποτε μπορούμε να φανταστούμε. Μια άλλη πιθανότητα είναι ότι μπορεί να είναι πολύ παρόμοιοι με εμάς και ίσως ακόμη και ελαφρώς ανθρώπινοι. Οι Εμφάνιση των αλλοδαπών δεν εξαρτάται μόνο από τις συνθήκες του κόσμου όπου ζουν, αλλά και για τη σύνθεση του DNA τους. Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο McMaster στο Χάμιλτον, του Οντάριο, δεν πρέπει με κανένα τρόπο να αποκλείσουμε την πιθανότητα ότι οι άνθρωποι και οι αλλοδαποί μπορεί να έχουν το ίδιο DNA, το οποίο θα μπορούσε να είναι μέρος μιας καθολικής δομή στο σύμπαν.

Ο καθηγητής Ralph Pudritz από το Πανεπιστήμιο του McMaster πιστεύει ότι η ιδέα ότι οι εξωγήινοι μπορεί να μοιάζουν με τους ανθρώπους δεν είναι τόσο τραβηγμένο. Η Θεωρία  βασίζεται στη  τρέχουσα έρευνα σχετικά μα τα αμινοξέα τα οποία έχουν 20 στάνταρ χημικές ουσίες που περιέχουν DNA και μπορούν να αναπτύξουν την ανθρώπινη ζωή. Από αυτά τα 20 τα 10  οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει ότι υπήρχαν πριν από εκατομμύρια χρόνια και μπορεί να είχαν διαμορφωθεί χωρίς τη ζωή. Ο καθηγητής Purditz έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτά τα 10 απλούστερα, χρειάζονται λιγότερη θερμότητα και χαμηλότερη πίεση από ότι τα πιο πολύπλοκα, που σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να επιβιώνουν σε εχθρικά περιβάλλοντα.

Υπάρχει μια θεωρία που θα μπορούσε να είναι εφικτή. Η πανσπερμία μπορεί να μετάδωσε κώδικα άλλα και να δημιουργήθηκε ταυτόχρονα σε διαφορές περιοχές του σύμπαντος σύμφωνα με τον κανόνα κβαντικής παράλληλης εξέλιξης. Παρά το γεγονός ότι καμία συγκεκριμένη απόδειξη δεν έχει βρεθεί να υποστηρίξει τη θεωρία του Pudritz, προκαλεί ενδιαφέροντα ερωτήματα για το πόσο κοντά μπορεί να μοιάζει με τους αλλοδαπούς η ανθρώπινη φυλή. "Δεν νομίζω ότι μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα γι 'αυτό ακόμα", δήλωσε ο Prudritz. "Το πιο πιθανό θα ήταν να υπάρχει μια διαφορά, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το συγκεκριμένο περιβάλλον του."

Θα μπορούσαν να υπάρχουν ξένα γονιδιωματα σε εμάς τους ανθρώπους;
Δεν θα ήταν έκπληξη στο να συνειδητοποιήσουμε ότι αν υπάρχουν η υπήρχαν εξελιγμένοι εξωγήινοι,  κάποιοι θα μπορούσαν να μας έχουν διαχειριστή η να μας διαχειρίζονται  μέσω του δικού τους DNA- μας για χιλιάδες η εκατομμύρια χρόνια.  Σήμερα πιστεύετε ότι στη πιθανότητα ύπαρξης ανώτερων κόσμων η διασπορά γονιδιωματος και πληροφορίας θα ήταν το κύριο μέλημα τους.

Αλλοδαπά μικρόβια βρίσκονται στην ατμόσφαιρα της Γης;
Νέες μελέτες έχουν αποδείξει  πώς διάφορα μικρόβια βρίσκονται σε υψηλά υψόμετρα και αυτό δεν είναι απολύτως κατανοητό. Μια ομάδα από ερευνητές υποστηρίζουν ότι τα αλλοδαπά μικρόβια θα μπορούσαν να έρχονται από το διάστημα . Τα παρατηρούμενα μικρόβια δεν φαίνεται να είναι ενεργά σε μεγάλο υψόμετρο και η καλύτερη "εικόνα" είναι ότι τα μικρόβια απλώς υπομένουν την ανώτερη ατμόσφαιρα. Τα βακτήρια που έχουν παρατηρηθεί έχουν σταματήσει το μεταβολισμό τους και έχουν αναπτύξει ένα σκληρό κέλυφος που μοιάζει με ασπίδα γύρω από το εξωτερικό τους σε ένα μηχανισμό άμυνας έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας. Ο Βιολόγος David Smith του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον αυτός και η ομάδα του έχουν βρει "μικρόβια από κάθε σημαντικό τομέα" εντός της ανώτερης ατμοσφαιρική περιοχής. Το Κέντρο Κένεντι έρευνας στρατόσφαιρας (MIST) εργάζεται για να λάβει μια απογραφή ζωής απο δεκάδες χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος, χρησιμοποιώντας μεγάλου υψόμετρου μετεωρολογικά μπαλόνια  και σαν στόχο εχη να ανακαλύψει ποια είδη μικροβίων που βρέθηκαν ψηλά στην ατμόσφαιρα, πόσα υπήρχαν και όπου μπορούν να έχουν προέλθει; "Η επιζών ζωή  σε μεγάλα υψόμετρα είναι προκλήσεις στη αντίληψή μας για το όριο της βιόσφαιρας."

Ορισμένοι ερευνητές έχουν προτείνει ότι τα μικρόβια και βακτηρίδια θα μπορούσαν να έχουν έρθει από το εξωτερικό διάστημα, ο Σμιθ πιστεύει ότι είναι επίγειας προέλευσης. Τα περισσότερα από τα μικρόβια που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα είναι βακτηρία εξαιρετικά ανθεκτικοί οργανισμοί που μπορούν να σχηματίσουν ένα προστατευτικό κέλυφος γύρω από τον εαυτό τους και έτσι να επιβιώνουν στις χαμηλές θερμοκρασίες, ξηρές συνθήκες και σε υψηλά επίπεδα ακτινοβολίας. Αυτή η έρευνα θα δείξει πώς αυτές οι βασικές μορφές ζωής μπορεί να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις και να επιβιώσουν ακόμη και και στα πιο αντίξοα περιβάλλοντα - όχι μόνο στη Γη, αλλά πιθανώς και σε άλλους κόσμους. Αυτή η έρευνα θα "εξετάσει τον τρόπο της διάρκειας ζωής παραμένοντας στη στρατόσφαιρα και τι είδους μεταλλάξεις μπορεί να γίνουν.

Αποσπάσματα από το Life on Earth’s Ceiling

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com