Social Icons

.

Pages

27 Φεβρουαρίου 2013

Η Alien Γη θα μπορούσε να υπάρχει νωρίτερα από το αναμενόμενο!

Η κατασκευή ενός πλανήτη απαιτεί πρώτες ύλες που δεν ήταν διαθέσιμες στην πρώιμη ιστορία του σύμπαντος. Το Big Bang ήταν γεμάτο χώρο με υδρογόνο και ήλιο. Τα χημικά στοιχεία όπως το πυρίτιο και το οξυγόνο - τα βασικά συστατικά των πετρωμάτων - έπρεπε να ψηθούν και με την πάροδο του χρόνου να υπάρξουν τα αστέρια. Αλλά πόσο καιρό είχε πάρει αυτό; Πόσα από τα βαριά στοιχεία, θα χρειαζόταν για να σχηματιστούν πλανήτες;

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι πλανήτες στο μέγεθος του Δία (γίγαντες αερίου) τείνουν να σχηματίζονται γύρω από τα αστέρια που περιέχουν περισσότερο βαριά στοιχεία από τον Ήλιο. Ωστόσο, μια νέα έρευνα από μια ομάδα αστρονόμων διαπίστωσε ότι οι πλανήτες μικρότεροι από τον Ποσειδώνα βρίσκονται γύρω από μια ευρεία ποικιλία άστρων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με λιγότερα βαριά στοιχεία από τον Ήλιο. Ως αποτέλεσμα, βραχώδεις πλανήτες όπως η Γη θα μπορούσαν να σχηματιστούν νωρίτερα από το αναμενόμενο στην ιστορία του σύμπαντος. Αυτό δείχνει ότι οι επίγειοι κόσμοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν σχεδόν καθημερινότητα οποιαδήποτε στιγμή στην ιστορία του Γαλαξία μας", δήλωσαν οι ερευνητές αστρονόμοι. Η εργασία παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στο 220ο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας. Οι αστρονόμοι ονομάζουν χημικά στοιχεία βαρύτερα από το υδρογόνο και το ήλιο "μέταλλα" και η περιεκτικότητα στα μέταλλα, χρησιμοποιούν τον ήλιο ως σημείο αναφοράς. Τα αστέρια με πιο βαριά στοιχεία θεωρούνται πλούσια σε μέταλλα, ενώ τα αστέρια με λιγότερα βαριά στοιχεία θεωρούνται φτωχά σε μέταλλα.  Οι ερευνητές και οι συνεργάτες τους εξέτασαν περισσότερα από 150 αστέρια που είναι γνωστά ότι έχουν πλανήτες, με δεδομένα από το διαστημικό σκάφος Kepler της NASA.  Μέτρησαν ότι τα metallicities (μέταλλα) των άστρων συσχετίζονται με τα μεγέθη των συνδεδεμένων πλανήτων. Οι Γίγαντες πλανήτες προτιμούν πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία αστέρια. Οι μικροί δεν τους προτιμούν, εξήγησε ένας ερευνητής. 

Βρήκαν επίσης ότι οι πλανήτες σαν την Γη σχηματίζονται γύρο από ένα ευρύ φάσμα metallicities, συμπεριλαμβανομένων και συστημάτων με μόνο το ένα τέταρτο σε περιεκτικότητα σε μέταλλα του Ήλιου.

SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com