Social Icons

.

Pages

20 Ιανουαρίου 2013

Όταν ένα παιδί-θαύμα δημιουργεί!

Πρόκειται για τη μικρότερη επαγγελματία καλλιτέχνη σε όλο τον κόσμο, που άρχισε να ζωγραφίζει πριν ακόμα περπατήσει.

Η 6χρονη Aelita Andre από την Αυστραλία είναι ήδη μια επιτυχημένη ζωγράφος, της οποίας οι πίνακες της έχουν αποφέρει ήδη έσοδα που ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ.

Η μικρή Aelita γεννήθηκε στις 9 Ιανουαρίου του 2007 και έπιασε πρώτη φορά πινέλο όταν ήταν μόλις 9 μηνών. Οι γονείς της, καλλιτέχνες και οι δύο στο επάγγελμα, διέκριναν αμέσως το ταλέντο της και αποφάσισαν να παρουσιάσουν τις δημιουργίες της σε εκτιμητή έργων τέχνης όταν η κόρη τους έγινε 2 χρόνων, χωρίς όμως να αναφέρουν την ηλικία της. Η κριτική του τους επιβεβαίωσε!

Για τους πίνακές της, χρησιμοποιεί ακρυλικές μπογιές και συχνά προσθέτει πλαστικά παιχνίδια, φτερά, κομματάκια από κορμούς δέντρων, μικρά κλαδιά και διάφορα άλλα υλικά που την εμπνέουν. Ο πατέρας της λέει χαρακτηριστικά: «Διαλέγει τα χρώματα μόνη της. Είναι αποφασισμένη, δυναμική και κατηγορηματική και θυμώνει αν προσπαθήσεις να της προτείνεις ένα άλλο χρώμα».
Η Aelita έχει κάνει πέντε εκθέσεις, με τους ειδικούς να επαινούν το ταλέντο της: το 2009 στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, το 2010 στο Χονγκ Κονγκ, το 2011 στη Νέα Υόρκη και την Ιταλία, και την πιο πρόσφατη πάλι στη Νέα Υόρκη, το καλοκαίρι του 2012. Οι πίνακές της συνήθως πωλούνται από 5.000 έως 10.000 δολάρια, με εξαίρεση έναν πίνακα με θέμα το διαστημικό σταθμό Russian Mir, που πουλήθηκε για 24.000 δολάρια στο Χονγκ Κονγκ και άλλον έναν που άγγιξε τα 30.000 δολάρια στην τελευταία της έκθεση στη Νέα Υόρκη.
Η μικρή ζωγράφος είναι βέβαιο ότι θα αφήσει το δικό της αποτύπωμα στο χώρο της Τέχνης, αφού το ταλέντο της έχει ήδη συγκριθεί με τεράστια ονόματα, όπως ο Πικάσο και ο Νταλί. Πάντως, η ίδια το διασκεδάζει απίστευτα: «Λατρεύω τη ζωγραφική. Μπορώ να δημιουργώ για ολόκληρα 24ωρα!», δηλώνει. Και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια: Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, τότε σίγουρα είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com