Social Icons

.

Pages

20 Ιανουαρίου 2013

Ιπτάμενος δίσκος κατασκευάστηκε υπό την αιγίδα του Πενταγώνου των ΗΠΑ [βίντεο]

Ιπτάμενος δίσκος κατασκευάστηκε υπό την αιγίδα του Πενταγώνου των ΗΠΑ [βίντεο]

Η γνωστή σε όλους σειρά επιστημονικής φαντασίας Fringe ίσως ωχριά μπροστά τις πραγματικές τεχνολογικές εξελίξεις που έρχονται στο φως μέσα από τους κόλπους του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ανεπτυγμένο από την εταιρεία Aeroscraft, το 70 μέτρων πρωτότυπο αεροσκάφος με την κωδική ονομασία Pelican έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να μεταφέρει σε μεγάλες αποστάσεις φορτίο έως 10 τόνους, χρησιμοποιώντας ένα μικρό μονάχα μέρος της συνολικής ποσότητας καυσίμων που χρειάζεται ένα κανονικό εμπορικό αεριωθούμενο αεροσκάφος για να πετάξει.

Το εν λόγω επίτευγμα της αεροναυπηγικής – που μοιάζει υπερβολικά με ιπτάμενο δίσκο – αναπτυσσόταν επί πολλά χρόνια υπό την επίβλεψη της Υπηρεσίας Τεχνολογίας Ταχείας Αντίδρασης του Πενταγώνου, το οποίο δεν το προορίζει μονάχα για εμπορική χρήση, αλλά και ως εργαλείο επιτήρησης και ελέγχου σε επιχειρήσεις αναγνώρισης.

Το τρέχον πρωτότυπο είναι κατά πολύ μικρότερο της τελικής εκδοχής που σχεδιάζει να υλοποιήσει η εταιρεία, καθώς αυτή θα φτάνει τα 137 μέτρα μήκος, ικανή να μεταφέρει φορτίο 66 τόνων.

Στα βίντεο που ακολουθούν μπορεί κανείς να δει οπτικοακουστικό υλικό από τις δοκιμές του αεροσκάφους για στρατιωτικούς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com