Το ιδανικό είναι να πίνουμε το ποτό μας...
σκέτο, χωρίς αναψυκτικό.
Η επιλογή του αναψυκτικού αντενδείκνυται γιατί περιέχει υδατάνθρακες, που μας δίνουν περισσότερη ενέργεια (θερμίδες), κάνουν το ποτό πιο γλυκό οπότε μας μεθάει ευκολότερα αλλά πίνουμε και περισσότερο επειδή είναι πιο ευχάριστο στη γεύση.
Αντίθετα αν συνοδέψουμε το ποτό μας με νερό ή πάγο κρατάει περισσότερο και αραιώνεται το αλκοόλ που περιέχει οπότε και μεθάμε δυσκολότερα.
Αν πάλι επιμένουμε στην προσθήκη του αναψυκτικού τότε είναι σκόπιμο να διαλέξουμε τη σόδα που δεν περιέχει ζάχαρη. Όσον αφορά την μπύρα είναι καλύτερο να τη σερβίρουμε με αφρό.
Καταρχήν ο αφρός προστατεύει την μπύρα από την επαφή της με το οξυγόνο, οπότε και δεν την αφήνει να οξειδωθεί, βοηθώντας την έτσι να κρατήσει καλύτερα τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της (τη γεύση, το άρωμα κλπ.).
Από την άλλη πλευρά όταν η μπύρα κάνει αφρό στο ποτήρι ελευθερώνεται το ανθρακικό που περιέχει με αποτέλεσμα να μας προστατεύει κατά κάποιο τρόπο από όλα τα προβλήματα που προκαλεί το ανθρακικό όπως είναι το πολύ φούσκωμα στο στομάχι και η ανάγκη για επιτακτική ούρηση.
ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΠΗΓΑΔΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΙΤΣΑ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ .ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ 1-11-24
-
ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Πηγαίνοντας να δω τις ελιές στα κτηματά μου στην Περα Μεριά στις περιοχές
Σπηλιά και Αράπη, πέρασα να δω αν υπάρχει και τ...
Πριν από 3 δευτερόλεπτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου