Social Icons

.

Pages

8 Μαΐου 2011

Οικολογική Formula με ηλιακούς συλλέκτες και τουρμπίνες αέρα!

Formula AE

Είσαι 18 χρονών, σου αρέσει η αυτοκίνηση αλλά σκέφτεσαι και το μέλλον του πλανήτη. Οπότε, τι μπορείς να κάνεις; Μα.. το αυτονόητο: να σχεδιάσεις ένα αυτοκίνητο με καταιγιστικές επιδόσεις το οποίο δεν καίει βενζίνη αλλά τροφοδοτείται από τον ήλιο και τον αέρα!

Αυτό δηλαδή που έκαναν ο Maxx Bricklin και ο Rory Handel. Τοποθετώντας τους ηλιακούς συλλέκτες και τις τουρμπίνες αέρα κατάλληλα, η Formula AE (AE όπως λέμε Alternative Energy) θα έχει αυτονομία κοντά στα 350 χιλιόμετρα, ανάλογα πάντα και με την ηλιακή ενέργεια που θα συλλέγεται κατά την χρήση του αυτοκινήτου. Μετά, θα πρέπει το αυτοκίνητο να μείνει περίπου 1.5 ώρα στάσιμο για να μπορέσει να γεμίσει τις μπαταρίες του.

Η ομάδα που αναπτύσσει την Formula AE ετοιμάζει μπαταρίες που θα φορτίζουν πλήρως σε μόλις 6 λεπτά, δηλαδή όσο χρόνο περίπου χρειάζεται και ένας τυπικός ανεφοδιασμός σε ένα βενζινάδικο. Αν τελικά υλοποιηθεί και η δυνατότητα σύνδεσης με κανονική πρίζα, τότε θα μιλάμε για σχεδόν μηδενικούς χρόνους φόρτισης.

Προς το παρόν, η Formula AE είναι μόνο στα χαρτιά και στους υπολογιστές των σχεδιαστών της αλλά σύμφωνα με το Press Release, το πρωτότυπο θα είναι έτοιμο τον Αύγουστο..

Formula AE

Formula AE

by SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com