Social Icons

.

Pages

23 Μαΐου 2011

Το DNA αποκτά πόδια για να περπατήσει

image

Ερευνητές κατάφεραν να προγραμματίσουν το DNA κατά τέτοιο τρόπο ώστε να είναι εφικτή η συγκέντρωσή του σε έξυπνες, τρισδιάστατες νανο-δομές. Το αποτέλεσμα είναι ένα ρομπότ από DNA, το οποίο μπορεί να κινείται, να ανταλλάσει σήματα και να μαζεύει φορτίο καθώς προχωρά κατά μήκος της κυλιόμενης κορδέλας ενός νανο-εργοστασίου.

Το νανο-ρομπότ είναι κατασκευασμένο από DNA. Με τα τέσσερα πόδια του, εκ των οποίων το ένα είναι βοηθητικό, βρίσκει με ασφάλεια το δρόμο του στο υπόστρωμα από DNA, το οποίο έχει ακριβείς οδηγίες για την πορεία του.

Στο μεταξύ, το μετακινούμενο νανο-ρομπότ περνάει από πολλά νανο-μηχανήματα κατασκευασμένα από DNA. Έχουν τη δυνατότητα να επαναπρογραμματίζονται ώστε να φορτώνουν «κύβους» σ’ ένα από τα χέρια του ρομπότ. Μπορούν πάλι να προγραμματιστούν για να μην το κάνουν. Έτσι, το νανο-εργοστάσιο μπορεί να συνταιριάξει τους κύβους μεταξύ τους δημιουργώντας το επιθυμητό νανο-προϊόν. Η κυλιόμενη κορδέλα, το ρομπότ και το έξυπνο δάπεδο DNA συγκροτούν από κοινού το πιο σύνθετο νανοτεχνολογικό σύστημα που έχει ποτέ ενσωματωθεί σε μια ολότητα με δυνατότητα προγραμματισμού.

imageimage

by SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com