Social Icons

.

Pages

8 Μαΐου 2011

Η αντιγήρανση θα φέρει την ευθανασία

The_World_Bellow_by_xetobyte1

Οι άνθρωποι στο μέλλον απλά θα επιλέγουν να θέσουν τέλος στη ζωή τους, όταν τα φάρμακα αντιγήρανσης, που μπορούν να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής, θα έχουν γίνει πλέον συνήθεια, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Και τα ποσοστά γεννήσεων, όμως, θα ελέγχονται, ώστε να συμβαδίζουν με τον αυξανόμενο αριθμό των ηλικιωμένων, όπως υποστηρίζει ο Δρ. David Gems, από το Ινστιτούτο Υγιούς Γήρανσης, του University College του Λονδίνου.

Ο Δρ. Gems, που ερευνά τρόπους προκειμένου να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης, δήλωσε πως η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με «ένα παράξενο μέλλον».

Μιλώντας για τα ηθικά ζητήματα που ενέχουν οι θεραπείας αντιγήρανσης, δήλωσε: «Εάν στο μέλλον θα μπορούμε να ζήσουμε για πάρα πολλά χρόνια, έχω την αίσθηση ότι οι περισσότεροι απλά θα επιλέγουν να θέσουν τέλος στη ζωή τους και είναι λογικό.»

Συμφώνησε πως η παράταση της ζωής με φάρμακα αντιγήρανσης, που θα καθυστερούν την εμφάνιση ασθενειών που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο καρκίνος και το Αλτσχάιμερ, ήταν μία ηθική αναγκαιότητα, παρόμοια με αυτή της εξάλειψης της ευλογιάς.

«Η ιδέα ότι η εμφάνιση ασθενειών σε πιο προχωρημένη ηλικία είναι πιο αποδεκτή από την εμφάνισή τους νωρίτερα θα πρέπει να αντικρουστεί,» πρόσθεσε ο ίδιος.

Επεσήμανε, όμως, πως εάν η επιστήμη καταφέρει να αυξήσει δραματικά τη μακροζωία, τότε θα υπάρξουν τεράστιες κοινωνικές αλλαγές. Θα υπάρξουν κοινωνίες, που θα κυριαρχούνται από ηλικιωμένους ανθρώπους και μεγαλύτερους πληθυσμούς, ως αποτέλεσμα των χαμηλότερων ποσοστών θανάτων.

«Πιστεύω πως θα υπάρξουν πολύ δύσκολες επιλογές σε ό,τι αφορά στην επικέντρωση του ελέγχου των ποσοστών γεννήσεων,» συμπλήρωσε ο Δρ. Gems.

Τέτοιου είδους φάρμακα θα μπορούσαν να διευρύνουν και το προσδόκιμο ζωής μεταξύ των πλουσίων και των φτωχών.

Εργαστηριακές έρευνες σε σκουλήκια και ποντίκια έδειξαν πως ενδεχομένως να είναι δυνατή η επιβράδυνση της γήρανσης στους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να παραμένουμε νέοι για μεγαλύτερο διάστημα. Τα δεδομένα δείχνουν ακόμα πως τα χρόνια του λυκόφωτος της ασθενούς υγείας θα μειωθούν και αυτά.

Ο Δρ. Gems προέβλεψε: «Όταν συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι πως υπάρχει εναλλακτική λύση (για τη φυσική γήρανση) και πως μπορούν να θεραπεύσουν την γήρανση, τότε θα εγκαταλείψουν κάθε στωικότητα για το θέμα αυτό.»

Στην αρχή, τα φάρμακα απλά θα παρατείνουν τη διάρκεια ζωής για μικρό διάστημα, περίπου έξι μήνες με ένα χρόνο, αλλά οι επιστήμονες θα συνεχίσουν να βελτιώνουν τις θεραπείες για την παράταση της ζωής.

«Από ηθικής απόψεως, θα πρέπει να συνεχίσουμε να αναζητούμε τρόπους να επιβραδύνουμε τη γήρανση -δεν υπάρχει τέλος σε αυτή την έρευνα.»

by SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com