Social Icons

.

Pages

14 Απριλίου 2011

One Ring to rule…your cellphone!

image

Ο τίτλος του άρθρου παραπέμπει στη γνωστή φράση της διάσημης τριλογίας του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, «One Ring to rule them all» και όχι άδικα καθώς στα εργαστήρια της Nokia, δημιούργησαν ένα μαγνητικό δαχτυλίδι που ονομάζεται Nenya, το οποίο μπορεί να ελέγχει το κινητό σας καθώς εσείς θα γυρνάτε το δαχτυλίδι σας! Το δαχτυλίδι μοιάζει με ένα κοινό κόσμημα, αλλά είναι στην πραγματικότητα ένας ισχυρός μαγνήτης. 

Η μετακίνηση του δακτυλιδιού προκαλεί αλλαγές στο μαγνητικό πεδίο γύρω του, αλλαγή η οποία ανιχνεύεται  από ένα βραχιόλι που φοράει ο χρήστης και το οποίο συνδέεται με το κινητό τηλέφωνό του χρήστη μέσω Bluetooth. Καθώς περιστρέφετε το δακτυλίδι μπορείτε να επιλέξετε να ακούσετε μουσική, να βάλετε σε αναμονή την συνομιλία σας και άλλες επιλογές, απλά ακουμπώντας απαλά με ένα χτύπημα το δαχτυλίδι για να επιβεβαιώσετε την επιλογή!

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν δύο μικρές μελέτες και διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι  μπορούσαν να γυρίσουν με ακρίβεια το δακτυλίδι σε στροφή 45 μοιρών, γεγονός που υποδηλώνει σημαίνει ότι ένα δαχτυλίδι  μπορεί να περιέχει έως και οκτώ επιλογές. Τα τελικά αποτελέσματα θα παρουσιαστούν τον επόμενο μήνα στο συνέδριο «Ο ανθρώπινος παράγοντας στα υπολογιστικά συστήματα»  που θα πραγματοποιηθεί στο Βανκούβερ του Καναδά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com