Social Icons

.

Pages

10 Απριλίου 2011

Ποια είναι τα συμπτώματα της εγκυμοσύνης

image

Τι συμβαίνει από τη στιγμή της πραγματοποίησης της σύλληψης; Κάποια συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμα από την καθυστέρηση της περιόδου. Να θυμάστε όμως ότι πολλά από αυτά δεν είναι από μόνα τους ένδειξη εγκυμοσύνης. Μπορεί να είναι τα σημάδια της επερχόμενης περιόδου ή απλά μιας ίωσης. Επίσης μπορεί να είστε ήδη έγκυος και να μην έχετε παρατηρήσει κανένα σύμπτωμα. Αν έχετε ήδη παρατηρήσει καθυστέρηση, καλό θα ήταν να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Ευαίσθητο στήθος. Αυτό μπορεί να είναι ένα από τα πρώτα σημάδια μιας εγκυμοσύνης. Δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη θα νιώθετε το στήθος σας πιο ευαίσθητο και πιο πρησμένο από ότι συνήθως.
Εξάντληση. Νιώθετε κουρασμένη ή καλύτερα εξαντλημένη. Τα υψηλά επίπεδα της προγεστερόνης σας κάνουν να αισθάνεστε σαν να έχετε τρέξει μαραθώνιο. Πολύ συχνά το μόνο που θα θέλετε θα είναι να κοιμηθείτε. Η κούραση είναι ένα από τα πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης, αν και όχι αλάνθαστο αν δεν συνοδεύεται και από άλλα.

Πονοκέφαλος. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που προκαλείται από τις ορμονικές αλλαγές μπορεί να σας προξενεί συχνούς, ήπιους πονοκεφάλους.

Ευαισθησία στην όσφρηση ή αλλαγή στην αίσθηση της γεύσης. Δεν αντέχετε γεύσεις και μυρωδιές που πριν μπορεί να ήταν από τις αγαπημένες σας ή έστω δεν σας ενοχλούσαν ποτέ. Κάποιες γυναίκες λένε ότι έχουν μια μεταλλική γεύση στο στόμα τους.

Πρωινή αδιαθεσία. Αν και μπορεί να μην περιορίζεται στις πρωινές ώρες και να την έχετε καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας ή της νύχτας. Δυστυχώς το προηγούμενο σύμπτωμα επιδεινώνει την κατάσταση αν και δεν παραπονιούνται όλες οι γυναίκες για ναυτίες.

Ζαλάδα και ίλιγγος. Η διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και η πτώση της πίεσης, μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ζαλισμένη. Ακόμη σε αυτό μπορεί να συμβάλλουν και τα χαμηλά επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας.

Συχνοουρία. Καθώς τα υγρά του σώματος αυξάνονται θα αυξάνεται και η παραγωγή ούρων. Στην συνέχεια θα συμβάλλει σε αυτό και η μήτρα που θα διογκώνεται και θα ασκεί πίεση στην ουροδόχο κύστη.

Αιμορραγία ή κράμπες περιόδου. Περίπου 8-14 ημέρες μετά την ωορρηξία  και καθώς το έμβρυο εμφυτεύεται πάνω στο ενδομήτριο μπορεί να προκαλέσει μια ελαφριά αιμορραγία. Μπορεί επίσης να δείτε μερικές κηλίδες την ημέρα που θα περιμένατε την περίοδό σας.

Δυσκοιλιότητα. Η αυξημένη προγεστερόνη επιβραδύνει τη λειτουργία της πέψης και σας προκαλεί δυσκοιλιότητα.

Εναλλαγές συναισθημάτων. Η πλημμύρα των ορμονών στο σώμα σας θα σας κάνει  να νιώθετε ιδιαίτερα συναισθηματική και ευσυγκίνητη.

Καθυστέρηση. Αν ο κύκλος σας είναι αρκετά σταθερός και αυτή τη φορά η περίοδός σας έχει καθυστερήσει τότε θα πρέπει να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης. Αυτό είναι και το πιο αξιόπιστο σημάδι για μια εγκυμοσύνη.

by SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com