Social Icons

.

Pages

5 Απριλίου 2011

Ένας καταρράκτης από… φωτιά στην Καλιφόρνια

Ένα μοναδικό θέαμα δημιουργείται στο Εθνικό Πάρκο Yosemite της Καλιφόρνια, από έναν καταρράκτη που... παίρνει φωτιά!

Ο καταρράκτης Horsetail ( www.yosemitepark.com/horsetail-fall.aspx και www.nps.gov/yose/planyourvisit/horsetailfall.htm ) βρίσκεται στο ανατολικό άκρο, El Capitan στην Yosemite Valley του Εθνικού Πάρκου Yosemite της Καλιφόρνια, ενός από τα πρώτα Εθνικά Πάρκα στις ΗΠΑ. Το πάρκο προσελκύει πάνω από 3,5 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, αλλά οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν το μοναδικό θέαμα του καταρράκτη, μόλις λίγες μέρες το χρόνο.

Ο Horsetail είναι ένας μικρός καταρράκτης που πολλοί άνθρωποι δεν παρατηρούν, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής καθώς προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα: το χρώμα του νερού του μετατρέπεται σε… πορτοκαλί, κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, την περίοδο από τα μέσα με τέλη Φεβρουαρίου!

Ουσιαστικά, η καταπληκτική θέα του καταρράκτη δημιουργείται από την αντανάκλαση του φωτός του ήλιου στο νερό, υπό συγκεκριμένη γωνία και η εμφάνιση του συγκεκριμένου φαινομένου, εξαρτάται από συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά και την τύχη (η θέση του ήλιου πρέπει να είναι ακριβώς σε ένα συγκεκριμένο σημείο στον ουρανό).

imageimage

image

by SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com