Οι επιστήμονες προσπαθούν να ξετυλίξουν το μυστήριο ενός χωριού 2.000 κατοίκων στην Ινδία, στο οποίο υπάρχουν 250 ζευγάρια διδύμων. Το χωριό Kodinhi στην Kerala, παρουσιάζει 6 φορές μεγαλύτερη συχνότητα γέννησης διδύμων από τον μέσο παγκόσμιο όρο. Μόνο το 2008, γεννήθηκαν 15 ζευγάρια από τις 300 συνολικά γέννες και αυτό το χρόνο ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεραστεί καθώς χρόνο με τον χρόνο η συχνότητα γέννησης διδύμων αυξάνεται.
Ο τοπικός γιατρός Dr. Krishnan Sribiju μελετά το ιατρικό αυτό φαινόμενο τα τελευταία 2 χρόνια. Μολονότι είναι επισήμως καταγεγραμμένα 250 ζευγάρια, ο Sribiju πιστεύει ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.
"Κατά την ιατρική μου άποψη υπάρχουν γύρω στους 300 με 350 διδύμους μέσα στα όρια του χωριού Kodinhi. Αυτό που είναι εκπληκτικό είναι ο αυξανόμενος αριθμός διδύμων κάθε χρόνο που περνάει, σε βαθμό που πιστεύω ότι τα τελευταία 10 χρόνια ο αριθμός τους έχει διπλασιαστεί".
Σύμφωνα με τους ντόπιους, το φαινόμενο των διδύμων ξεκίνησε να εμφανίζεται εδώ και τρεις γενιές. Ο Sribiju δήλωσε ότι "Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω, αυτό ξεκίνησε κάπου μεταξύ 60 με 70 χρόνια πριν". "Χωρίς πρόσβαση σε εξοπλισμό για λεπτομερή βιοχημική ανάλυση, δεν μπορώ να πω με σιγουριά πια είναι η αιτία του. Ωστόσο έχω την αίσθηση ότι έχει να κάνει με κάτι που τρώνε ή πίνουνε οι χωρικοί". Έχοντας κατηγοριοποιήσει το φαινόμενο ως φυσικά προκαλούμενη ανωμαλία, ο Dr Sribiju απέκλεισε τους γενετικούς παράγοντες ως αιτία καθώς και την συσχέτιση του με κάποιον άγνωστο μολυσματικό παράγοντα μιας και οι δίδυμοι που γεννιούνται είναι απόλυτα υγιείς.
"Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους γεννιούνται δίδυμοι αλλά αφήστε με να σας εξηγήσω την μοναδικότητα που υπάρχει στην περίπτωση του Kodinhi", λέει ο Sribiju. "Κανονικά, η συχνότητα των διδύμων είναι 45 ανά 1000 γέννες. Οι Ινδοί και γενικά οι Ασιάτες έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά διδύμων στον κόσμο με περίπου 4 ανα 1000 γέννες. Επιπλέον, η τεχνητή γονιμοποίηση, που συχνά οδηγεί στην γέννηση διδύμων, αποκλείεται γιατί λόγω της οικονομικής κατάστασης στο χωριό τέτοιου είδους πολυέξοδες διαδικασίες είναι αδύνατο να γίνουν."
Μετάφραση:Γεωργία Κεφαλίδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου