Social Icons

.

Pages

26 Απριλίου 2011

Γιατί 1 στους 2 άνδρες μετά τα 40 εμφανίζουν


Στυτική Δυσλειτουργία;


Η σεξουαλική δραστηριότητα αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο από την επιστημονική κοινότητα, ως ένα σημαντικό κομμάτι της υγείας και της ποιότητας ζωής μας.
Δεν είναι απαραίτητο βέβαια να το διαπιστώσουν οι επιστήμονες για να αντιληφθούμε ότι η ικανότητα για ικανοποιητική σεξουαλική δραστηριότητα καθορίζει σε πολύ μεγάλο βαθμό την ζωή μας σε πολλαπλά επίπεδα.
Μελέτες που έγιναν σε ανδρικούς πληθυσμούς τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ, δείχνουν ότι ένας στους δύο άνδρες από 40-70 ετών εμφανίζει κάποιου βαθμού στυτική δυσλειτουργία. 
Όταν ένας άνδρας ενώ βρίσκεται στο απόγειο της δημιουργικότητας του, δεν μπορεί να έχει μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή, αυτό μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ικανοποίηση που προσλαμβάνει και από άλλους τομείς της ζωής του.
Σύμφωνα με μια από τις σημαντικότερες δημοσιευμένες μελέτες στο θέμα (Massachusetts Male Aging Study) οι κύριοι παράγοντες που συνδέονται με την εμφάνιση στυτικής δυσλειτουργίας είναι:




  • Υπέρταση



  • Ηλικία



  • Διαβήτης



  • Φάρμακα



  • Καρδιολογική νόσος



  • Κατάθλιψη



  • Ψυχολογικοί παράγοντες


Η δύο κεντρικοί μηχανισμοί που κρύβονται πίσω από το πρόβλημα
Μπορούμε όμως με ασφάλεια να συνοψίσουμε τους παραπάνω παράγοντες σε δύο ευρύτερες κατηγορίες που αφορούν:



  1. Στην κατάσταση των αγγείων (Υπέρταση, ηλικία, διαβήτης, καρδιολογική νόσος)



  2. Στην κατάσταση του αυτόνομου νευρικού συστήματος (Φάρμακα, κατάθλιψη, ψυχολογικοί παράγοντες)


Είναι προφανές λοιπόν ότι για να αποκαταστήσουμε την στυτική ικανότητα θα πρέπει να βοηθήσουμε το σώμα μας να επαναφέρει την αιματική ροή στα αγγεία και να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία εκείνου του τμήματος του νευρικού μας συστήματος που ρυθμίζει και την συγκεκριμένη διαδικασία.
Το αυτόνομο νευρικό σύστημα είναι εκείνο το τμήμα του νευρικού μας συστήματος που λειτουργεί όπως λέει και το όνομα του, αυτόνομα. Ρυθμίζει αυτόματα σωματικές λειτουργίες χωρίς την δική μας παρέμβαση, όπως τον καρδιακό ρυθμό, την κίνηση των εντέρων, την διαστολή ή συστολή της κόρης του ματιού ανάλογα με τη φωτεινότητα, την εφίδρωση κ.ο.κ.
Υπό κανονικές συνθήκες το αυτόνομο νευρικό σύστημα δημιουργεί μια εγρήγορση κατά την διάρκεια της ημέρας και επιφέρει μια χαλάρωση και τάση για ξεκούραση με την έλευση της νύχτας. Αυτή η εναλλαγή ονομάζεται κιρκαδιανός ρυθμός και ρυθμίζεται κυρίως από την εναλλαγή του φωτός με το σκοτάδι.   
Η στύση και η ερωτική επιθυμία επέρχονται σε στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης.
Σε καταστάσεις στρες και έντονης εγρήγορσης ενεργοποιούνται διαφορετικοί μηχανισμοί που βοηθούν το σώμα να αντιμετωπίσει απειλές για την επιβίωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αιματική ροή κατευθύνεται κυρίως προς τον εγκέφαλο, τους μύες, την καρδιά και τους πνεύμονες ενώ μειώνεται η αιμάτωση στο δέρμα, στα γεννητικά όργανα και στο γαστρεντερικό σύστημα.
Φανταστείτε τον εαυτό σας, ενώ σας κυνηγά μια τίγρης για να σας κατασπαράξει. Ποια θα ήταν η ικανότητα ή η διάθεση σας για σεξουαλική πράξη εκείνη την στιγμή;        
Παράγοντες όπως το στρες, η έλλειψη επαρκούς ξεκούρασης, οι σημαντικές ελλείψεις σε απαραίτητα συστατικά, απορρυθμίζουν το αυτόνομο νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα το σώμα μας να λειτουργεί συνεχώς υπό συνθήκες απειλής.
Τι μπορούμε να κάνουμε
Πρέπει να τονιστεί ότι στις 8 από τις δέκα περιπτώσεις εντοπίζεται οργανικό αίτιο που επιδέχεται βελτίωσης.
Έχω αναφερθεί και σε προηγούμενα άρθρα ότι μεταβολικές ανεπάρκειες και ελλείψεις μεταφράζονται σε μεταβολικό στρες.
Το μεταβολικό στρες που υπάρχει στην πλειοψηφία των σύγχρονων ανθρώπων, αν συνδυαστεί με κάποιο εξωγενές στρες (δουλειά, οικογένεια, οικονομικά προβλήματα) προκαλεί συνεχή διέγερση του αυτόνομου νευρικού συστήματος που οδηγεί σε εξάντληση, κατάθλιψη και χρόνια προβλήματα υγείας.
Το μεταβολικό στρες επηρεάζει σε επίπεδο σεξουαλικής διάθεσης στον ίδιο βαθμό και άνδρες και γυναίκες.
Η τρομακτική έκκριση αδρεναλίνης και κορτιζόλης που προκαλείται σε παρόμοιες συνθήκες οδηγεί σε συνεχή σπασμό των αγγείων μας με αποτέλεσμα όταν αυτό συμβαίνει για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αυτά να χάνουν την ελαστικότητα τους.
Για να δώσουμε μια πραγματική λύση στο πρόβλημα είναι πρωταρχικής σημασίας να επανέλθει το σώμα μας στην φυσιολογική κατάσταση λειτουργίας του. Πρέπει να καταγραφούν και να διορθωθούν οι μεταβολικές ανεπάρκειες και ελλείψεις που κρύβονται πίσω από το πρόβλημα.
Όπως μπορεί εύκολα να αντιληφτεί κανείς από τα παραπάνω, η κοινή αιτία των προβλημάτων που συνδέονται με την στυτική δυσλειτουργία (Υπέρταση, διαβήτης, καρδιολογική νόσος, κατάθλιψη) είναι η βαθιά μεταβολική διαταραχή.
Γνωρίζουμε ότι το ανθρώπινο σώμα είναι σχεδιασμένο να διατηρεί στυτική ικανότητα ανεξάρτητα από την ηλικία και σήμερα με την βοήθεια προηγμένων διαγνωστικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων μπορούμε να την επαναφέρουμε στη πλειοψηφία των περιπτώσεων.
Ένα υγιές σώμα είναι αναπόφευκτο να επιτυγχάνει και ικανοποιητική στύση.  

Μετάφραση:Γεωργία Κεφαλίδου


by SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com