Social Icons

.

Pages

31 Μαρτίου 2011

Ηθικά και κοινωνικά, θέματα προκύπτουν από τη δημιουργία έξυπνων ζωών με ανθρώπινο εγκέφαλο!

image

H Βρετανία ξεκινά νέα μελέτη σχετικά με τη χρήση ανθρώπινου DNA σε ζώα
Η μελέτη αναμένεται να διαρκέσει 12-18 μήνες και θα εξετάσει επιστημονικά και ηθικά, τα κοινωνικά, θέματα ασφάλειας  στη δημιουργία και της χρήση των ανθρώπινων και μη-ανθρώπινων DNA σε ανθρώπινα και μη ανθρώπινα έμβρυα.
Η μελέτη αυτή υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας και το Wellcome Trust
Η αμφιλεγόμενη χρήση του ανθρώπινου DNA σε πειράματα σε ζώα είναι το επίκεντρο της μελέτης από τους επιστήμονες αυτό το είδος της έρευνας - όπως η καλλιέργεια ανθρώπινων οργάνων σε ζώα ή η εναλλαγή ζωικών γονιδίων με ανθρώπινα γονίδια - γίνετε εδώ και 40 χρόνια όμως οι κανόνες σχετικά με το πόσο μπορεί να προχωρήσει η χρήση ανθρώπινου DNA σε ένα ζώο είναι ασαφή.
Οι επιστήμονες βρίσκονται στα πρόθυρα της δημιουργίας έξυπνων ζωών με ανθρώπινο εγκέφαλο και  η "επιστημονική φαντασία" της παραγωγής ανθρώπινων ζώων που θα μπορούσαν να μιλήσουν μαζί μας και να χρησιμοποιηθούν για διάφορες εργασίες είναι προ των πυλών.
τεράστια πρόοδος στα τελευταία χρόνια και ανοίγει νέους ορίζοντες η χρήση του ανθρώπινου DNA ή κύτταρων του που μεταφέρθηκαν σε ζώα.Τώρα οι επιστήμονες λένε ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει σύντομα σημαντικά τμήματα του εγκεφάλου πιθήκων ή ποντίκι με ανθρώπινο νευρώνες.
Ο Καθηγητής Μάρτιν Bobrow, του Cambridge Univiersity, ανέφερε σε συνέντευξη στο Science Media Centre οτι υπήρχαν φήμες από επιστήμονες στο εξωτερικό, που αντικαθιστά το 25% του   εγκεφάλου του πίθηκου (μακάκος) με ανθρώπινα  εγκεφαλικά κύτταρα.
Ο Καθηγητής Robin Lovell-Badge, ειδικός στη γενετική πρόσθεσε: "εάν θέλετε ανάπτυξη  των άκρων, όπως και ανθρώπινα χέρια σε ένα ζώο μπορεί να γίνει. Υπάρχουν καλοί λόγοι γι 'αυτό, αλλά ενδέχεται να υπάρξουν αντιδράσεις σε κάποιους ανθρώπους.
Δεν είναι επιστημονική φαντασία και δεν είναι τόσο πολύ μακριά απο το εφικτό
BBC - Today Tom Feilden How far should scientists take animal research

Ο Lyle Armstrong, και η ομάδα του στο Πανεπιστήμιο του Newcastle πραγματοποίησαν ένα ακραίο πείραμα , παράγοντας  ανθρώπινα έμβρυα σε αγελάδα .
Το πείραμα γινόταν με την εισαγωγή ανθρώπινου DNA σε ένα έμβρυο μιας αγελάδας. Ένα ηλεκτρικό σοκ  προκαλούσε στη συνέχεια, το υβρίδιο ,έμβρυο να αναπτυχθεί. Το έμβρυο, που ήταν  99,9% ανθρώπινο και 0,1%  ζώο, αφέθηκε να αυξηθεί για τρεις ημέρες, μετά το πείραμα  σταμάτησε.
"Υπάρχουν εργαστήρια που άφησαν το υβρίδιο να αναπτυχθεί παραπάνω"
Ορισμένοι ερευνητές  επιμένουν οτι τα "Εχοτικα" έμβρυα δεν θα πρέπει να εμφυτεύονται σε μια γυναίκα και ότι ο μόνος τρόπος είναι να χρησιμοποιείται μια αγελάδα.

First British human-animal hybrid embryos created by scientists Science The Guardian
Οι έρευνες σε δανεικές μήτρες για κυοφορία ανθρώπινων υβριδίων ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια. Η χρήση μια ζωντανής μήτρας αγελάδας για φιλοξενία ανθρώπινου εμβρύου ανακοινώθηκε επίσημα πριν 10 περίπου χρόνια στην Ιαπωνία .Η τακτικές απαγωγές αγελάδων από "εξωγήινους" μάλλον θα πρέπει να μας προβληματίσει μιας και γνωρίζουμε ότι λόγο του υπάρχον περιοριστικών νόμων στης δυτικές χώρες ,πολλά εργαστήρια έχουν μεταφερθεί σε τρίτες χώρες ,πραγματοποιώντας ακραία πειράματα γενετικής.

ΠΗΓΗ

SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com