Social Icons

.

Pages

23 Μαρτίου 2011

Σπάνιο ιατρικό φαινόμενο αναδόμησης κρανίου!

image

Ένα σπάνιο ιατρικό φαινόμενο συνέβη σε έναν άνδρα από το Νορθάμπερλαντ, το κρανίο του οποίου άρχισε να αναδομείται στο κανονικό του σχήμα μετά από ένα ατύχημα που είχε συμβεί πριν από 50 χρόνια! Την εξαιρετική περίπτωση αυτό – αναδόμησης του κρανίου του Γκόρντον Μουρ ανακάλυψαν οι γιατροί κατά τη διάρκεια της εγχείρησης του άντρα, ο οποίος είχε υποστεί μία μόλυνση στο κεφάλι του.
Μία μεταλλική πλάκα είχε τοποθετηθεί στο κρανίο του πρώην υπάλληλου ταχυδρομείου για να καλύψει το κενό των σοβαρών κακώσεων που είχε, λόγω ενός τροχαίου το 1955, όταν το αυτοκίνητό του είχε αναποδογυρίσει. Η πλάκα υπέστη κοίλωμα μετά από μία τριετία εξαιτίας ενός δεύτερου ατυχήματος. Ωστόσο, τα κρανιακά οστά του αναπτύχθηκαν κάτω από το κοίλωμα με την πάροδο των χρόνων! Σύμφωνα με τον κ. Μουρ η πλάκα ποτέ δεν τον ενόχλησε, αλλά όπως σχολίασε «η είδηση ότι δεν θα ξαναχτυπήσει συναγερμός στα μηχανήματα των αεροδρομίων κατά την διέλευσή του από αυτά, τον εξέπληξε ευχάριστα»!
Αυτή η περίπτωση θεωρείται ιδιαίτερα σπάνια για έναν ενήλικα, με δεδομένο ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο σε ένα μικρό παιδί, εξαιτίας της φυσιολογικής ανάπτυξης των οστών του. «Ήταν μία μεγάλη ευχάριστη έκπληξη το γεγονός ότι αναπτύσσεται και πάλι το κρανίο. Θα περίμενε κανείς να το δει σε ένα μικρό παιδί, αλλά όχι σε έναν ενήλικα, και κυρίως όχι σε μία τόσο μεγάλη κενή περιοχή», υποστήριξε ο θεράπων ιατρός, Πάραμ Μπαταθίρι.

SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com