Social Icons

.

Pages

11 Μαρτίου 2011

ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ - ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ - ΜΟΝΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

image

Μετά το τέλος του τρέχοντος έτους, η NASA δεν θα είναι πλέον σε θέση να στείλει ανθρώπους στο διάστημα.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Μπαράκ Ομπάμα, η ευθύνη θα πάει σε ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες αναμένεται να καταλήξουν σε πιο προσιτούς τρόπους να μεταφέρουν αστροναύτες να χαμηλή γήινη τροχιά.

«Ξέρουν ότι έχουν μπροστά τους πολύ δουλειά και έχουν να κάνουν ένα μεγάλο βήμα, εάν πρόκειται να στείλουν ανθρώπους στο διάστημα ...», είπε ο αστροναύτης της NASA Williams. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε οι ιδιωτικές αμερικανικές εταιρείες θα καταλήξουν σε ένα νέο διαστημόπλοιο.

Για τα επόμενα χρόνια, το ρωσικό διαστημόπλοιο Soyuz, θα είναι το μοναδικό μέσο για να φτάσει κανείς στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, πράγμα που συμφωνήθηκε από τους ηγέτες της Ρωσίας και των ΗΠΑ, αλλά δεν το καλοβλέπουν πολλοί Αμερικανοί. "Πώς θα μπορούσε να συμβεί αυτό; Μπορέσαμε να πάμε στο φεγγάρι, θεωρούσαμε ότι έχουμε υπέροχη εξοπλισμού, και τώρα καταντήσαμε στο να είμαστε επιβάτες σε ρωσικά διαστημόπλοια; Αυτό πληγώνει την αμερικάνικη υπερηφάνεια ", δήλωσε η Marianne Dyson, συγγραφέας και πρώην ελεγκτής πτήσεων της NASA.

Πληγωμένο εγωισμό είδε η ίδιακαι στις δηλώσεις που έγιναν από ορισμένους αμερικανούς νομοθέτες, αστροναύτες, επιστήμονες και πρώην αξιωματούχους της NASA. "Με το τέλος των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων, η Αμερική κάθεται στο πίσω κάθισμα, ενώ οι Ρώσοι καταλαμβάνουν το τιμόνι ", δήλωσε ο Stephen Colbert.

Το ρωσικό Soyuz αποδειχθεί ότι είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να μεταφέρει τους ανθρώπους στο διάστημα και τώρα, με το διαστημικό λεωφορείο να συνταξιοδοτούνται, θα είναι ο μόνος τρόπος. «Δεν είμαστε πλέον σε μια διαστημική κούρσα. Αυτό που κάποτε ήταν ένας παγκόσμιος ανταγωνισμός, έχει γίνει μια παγκόσμια συνεργασία », δήλωσε ο Πρόεδρος Barack Obama.

Οι ηγέτες τόσο της Ρωσίας όσο και οι ΗΠΑ λένε ότι το διάστημα δεν είναι πλέον ένας τόπος για τον ανταγωνισμό, αλλά μια πλατφόρμα για συνεργασία, αλλά το ερώτημα παραμένει: είναι ο καθένας μέσα στις ΗΠΑ έτοιμος να αποδεχθεί πλήρως ότι η Αμερική θα εξαρτάται απόλυτα από τον Πούτιν για να στείλει ανθρώπους στο διάστημα;

Ο Γουίλιαμ Άντερσον, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στο Frostburg State University, υποστηρίζει το σχέδιο του προέδρου Ομπάμα και λέει ότι δεν πρόκειται για διαγωνισμό αλλά για συνεργασία, και δεν θα πρέπει να γυρίσουμε πίσω στην εποχή του "ψυχρού πολέμου στο διαστημικό πρόγραμμα." Με δύο κουβέντες, αυτοί που εξακολουθούν να μιλούν για την μεγάλη τεχνολογική υπεροπλία των ΗΠΑ απέναντι στους Ρώσους, ας το ξανασκεφτούν, γιατί το διάστημα έχει παραδοθεί πλέον σε ρωσικά χέρια.

Συνέβη πριν από μερικά χρόνια, συμβαίνει και τώρα. Πρέπει ωστόσο να μας προβληματίσει, το ότι οι ΗΠΑ εγκαταλείπουν το διάστημα, αλλά και το ότι έστελναν ως τώρα αστροναύτες επάνω με ένα τόσο πολυδάπανο τρόπο χωρίς λόγο. Αφού τα πάντα γίνονται με μη επανδρωμένους δορυφόρους και αφού οι άνθρωποι αποστέλλονται μόνο σε χαμηλή τροχιά για να έχουν την προστασία της ατμόσφαιρας, αφού στις ψηλές τροχιές των δορυφόρων οι άνθρωποι θα ψηνότανε από τα μικροκύματα και την κοσμική ακτινοβολία γενικότερα, γιατί υπήρχαν τα προγράμματα με τις επανδρωμένες πτήσεις;

Γιατί και από ποιους πήρε ο Ομπάμα εντολή να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από το διάστημα; Μπορούν οι μη επανδρωμένοι δορυφόροι να κάνουν την ίδια δουλειά με τους ανθρώπους. Εδώ απαντάμε με σιγουριά όχι. Διότι επιδιορθώσεις παντός τύπου γίνονται μόνο με αστροναύτες.

Τα σκήπτρα του διαστήματος λοιπόν στον Πούτιν, ο οποίος δεν «υπάκουσε» στην απόσυρση από το διάστημα αλλά και έκανε την αντιπρόταση να μεταφέρει αυτός τους Αμερικάνούς και όλους τους υπόλοιπους επάνω.

Θυμίζουμε ότι η Ρωσία μπορεί να εκτοξεύει δύο διαστημόπλοια την εβδομάδα, από τα επτά της κοσμοδρόμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com