Social Icons

.

Pages

2 Μαρτίου 2011

Το Al Jazeera στο καταφύγιο του Καντάφι (vid)


Σε ένα από τα σπίτια του Μουαμάρ Καντάφι εισχώρησε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera και κατέβηκε στο καταφύγιο του.
Το πλήρως εξοπλισμένο καταφύγιο του Καντάφι, είναι φτιαγμένο έτσι όπου θα μπορεί να διαμείνει εκεί για πολλούς μήνες, ακόμα και έναν ολόκληρο χρόνο.
Όπως μεταδίδι το αραβικό μέσο ενημέρωσης, το καταφύγιο έχει υπερσύγχρονο σύστημα εξαερισμού, συναγερμό πυρκαγιάς, αντλίες νερού και μια σκάλα που οδηγεί σε μια κρυφή έξοδο.
Εν τω μεταξύ, οι ελληνικές τράπεζες σε συνεργασία με τις ελληνικές ελεγκτικές αρχές, βάσει του πρόσφατου ψηφίσματος του ΟΗΕ, ελέγχουν εάν και πού υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία του Καντάφι με σκοπό να τα δεσμεύσουν, ενώ οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις ελέγχουν τεράστιες εκτάσεις της χώρας, περιλαμβανομένων και των στρατιωτικών.
“Ανίκανο” να κυβερνήσει χαρακτηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τον Καντάφι, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Λίβυου ηγέτη στα τηλεοπτικά δίκτυα BBC και ABC.

Σύμφωνα με το BBC, η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις, είπε ότι το γεγονός ότι απαντούσε στις ερωτήσεις γελώντας, τη στιγμή που “σφαγιάζει τον λαό του” δείχνει ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Λίβυος ηγέτης στη συνέντευξή του, είπε ότι πιστεύει στην αγάπη που τρέφει ο λαός στο πρόσωπό του και επέμεινε, ότι πίσω από την εξέγερση βρίσκονται ξένες δυνάμεις και η Αλ Κάιντα.

Σημειώνεται τέλος, πως την Τρίτη (01/03), 14η ημέρα της εξέγερσης, ο συνταγματάρχης Καντάφι και οι δυνάμεις του δεν ελέγχουν πλέον παρά την Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή της.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο για την Ενέργεια, Γκίντερ Έτινγκερ, οι μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές περιοχές της Λιβύης τελούν πλέον υπό τον έλεγχο των φυλών και των αντικαθεστωτικών δυνάμεων.


cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com