Οι μυστικές υπηρεσίες της Σοβιετικής Ένωσης, είχαν εκπονήσει τουλάχιστον 2 σχέδια δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Τα σχέδια ματαιώθηκαν και τα δύο, ύστερα από προσωπική παρέμβαση του Ιωσήφ Στάλιν. Όπως αναφέρει το Ρωσικό κανάλι RUSSIA TODAY, ο ίδιος ο Στάλιν είπε όχι στη δολοφονία του Χίτλερ, φοβούμενος, πως η νέα ηγεσία της χώρας που θα προέκυπτε, θα υπέγραφε χωριστές συνθήκες ειρήνης, ανάμεσα στη Γερμανία και τους Αγγλό – Αμερικάνους, αφήνοντας στο περιθώριο τη Σοβιετική Ένωση.
Τη συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας, Στρατηγός Ανατόλι Κουλίκοφ, μιλώντας στο σεμινάριο “ Άγνωστες σελίδες για τη Μεγάλη νίκη”, που πραγματοποιήθηκε στη στρατιωτική Ακαδημία του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.
Ο Κουλίκοφ, είπε πως υπήρχαν επεξεργασμένα 2 σχέδια. Το ένα θα ετίθετο σε ισχύ εάν οι Γερμανοί καταλάμβαναν τη Μόσχα και το άλλο λίγο πριν το τέλος του πολέμου και ενώ η Γερμανία κατέρρεε.
“Λίγοι γνωρίζουν ότι το 1941 η ηγεσία της Σοβιετικής Ένωσης, έλαβε μια απόφαση για την εξάλειψη του Χίτλερ.” είπε ο Κουλίκοφ και συνέχισε: ”Στην αρχή, ήταν προγραμματισμένη να γίνει στη Ρωσία, στη Μόσχα, σε περίπτωση που τα γερμανικά στρατεύματα κατέλαβαν την πρωτεύουσα. Αργότερα είχε προγραμματιστεί και δεύτερη απόπειρα μέσα στο ίδιο το στρατηγείο του Χίτλερ. Ξαφνικά και στις 2 περιπτώσεις ο Στάλιν αποφάσισε να μην ανάψει το πράσινο φως, φοβούμενος ότι μετά το θάνατο του Χίτλερ, οι Γερμανοί θα υπέγραφαν χωριστές συνθήκες παράδοσης με τις ΗΠΑ και την Αγγλία χωρίς τη συμμετοχή μας.”
Ο στρατηγός τόνισε πως το δεύτερο σχέδιο ήταν έτοιμο το 1944 και είχε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας, αφού: “ είχε βρεθεί το πρόσωπο που θα παρουσιαζόταν σαν σημαντικό στην ιεραρχία της ΕΣΣΔ, και θα παραδίδετο στους Γερμανούς. Θα κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και λόγω της θέσεως του στην ιεραρχία θα ερχόταν σε επαφή με τον Χίτλερ. Το πρόσωπο αυτό, εκείνη τη στιγμή θα τον δολοφονούσε.”
Αλλά και αυτή τη φορά ο Κουλίκοφ είπε οτι ο Στάλιν δεν άναψε το πράσινο φως…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου