Social Icons

.

Pages

3 Φεβρουαρίου 2011

Health / Αναψυκτικά που συνδέονται με την ποιότητα του σπέρματος

image

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αναψυκτικών μπορεί να μειώσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων υποδεικνύουν τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης στην Δανίας .

Ο καθηγητής Tina Kold Jensen και οι συνεργάτες του, στο Πανεπιστήμιακό Τμήμα Ανάπτυξης και Αναπαραγωγής στο Rigshospitalet στην Κοπεγχάγη, διαπίστωσε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν “υψηλά επίπεδα” των αναψυκτικών τύπου κόλα ή καφεΐνη μείωνουν το συνολικό αριθμό σπερματοζωαρίων.

Επιπλέον, οι πότες αναψυκτικών τύπου κόλα είχαν την τάση να τρώνε περισσότερο “γρήγορα φαγητά” και λιγότερα φρούτα και λαχανικά, έτσι ώστε οι ερευνητές ήταν προσεκτικοί στο να επισημάνουν ότι τα ευρήματα θα μπορούσαν επίσης να αποδοθούν σε έναν λιγότερο υγιεινό τρόπο ζωής ή φτωχότερη συνολική διατροφή σε γενικές γραμμές μεταξύ αυτών των ανδρών. «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι άνδρες που έπιναν πολύ κόκα κόλα ήταν επίσης διαφορετικοί σε πολλούς άλλους τρόπους», ο καθηγητής Kold Jensen είπε στο Reuters Health.

Διερευνήθηκε η συσχέτιση μεταξύ πρόσληψης καφεΐνης και την ποιότητα του σπέρματος, συλλέχθηκαν 2.554 δείγματα σπέρματος απο Δανούς νέους άνδρες μεταξύ 2001 και 2005, ενώ είχαν περάσει απο εξετάσεις φυσικής κατάστασης πριν από τη στρατιωτική θητεία. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο για τον τρόπο ζωής και τις διατροφικές συνήθειες, η οποία περιελάμβανε στοιχεία για την ποσότητα της καφεΐνης που καταναλώνεται από διάφορες πηγές.

Ενώ η χαμηλή έως μέτρια κατανάλωση  καφεΐνη ή κόλα δεν βρέθηκε να σχετίζεται με την ποιότητα του σπέρματος, αυτοί που κατανάλωναν περισσότερο από 14 μισού λίτρου φιάλες αναψυκτικών τύπου cola την εβδομάδα είχαν σχεδόν 30 τοις εκατό λιγότερα σπερματοζωάρια από τον πότη μη-cola. Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στην American Journal of Epidemiology.SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com