Social Icons

.

Pages

19 Ιανουαρίου 2011

Σε δίκη ο πληροφοριοδότης της WikiLeaks



Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα κάτσει την Τετάρτη (19/1) ο πρώην υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας, Ρόμπερτ Ελμερ, ο οποίος είχε δώσει στη WikiLeaks τα ονόματα πολυεκατομμυριούχων που φοροδιέφευγαν συστηματικά.Ο Έλμερ κατηγορείται για παραβίαση του τραπεζικού και εταιρικού απορρήτου, με τον εισαγγελέα να έχει ζητήσει την καταδίκη του, και συγκεκριμένα προτείνει 8 μήνες φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ελβετικά φράγκα.

 Ο πρώην τραπεζίτης από τη μεριά του ισχυρίζεται ότι δεν παραβίασε το ελβετικό τραπεζικό απόρρητο, αφού τα έγγραφα που διέρρευσε αφορούν σε λογαριασμούς στις Νήσους Κέιμαν, όπου τα ελβετικά δικαστήρια δεν έχουν δικαιοδοσία.

Τη Δευτέρα ο Ελμερ παρέδωσε στα χέρια του ιδρυτή του ιστότοπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ δύο CD που περιέχουν, όπως είπε, πληροφορίες για περίπου 2.000 πελάτες της τράπεζας Julius Baer.

Ο Ελμερ έχει ξαναχρησιμοιποιήσει στο παρελθόν τον ιστότοπο και μάλιστα βοήθησε να γίνει γνωστός, όταν του έδωσε απόρρητες πληροφορίες αναγκάζοντας την Julius Baer να κινήσει το 2008 νομική διαδικασία εναντίον του WikiLeaks. Αργότερα η τράπεζα απέσυρε τη μήνυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com