Social Icons

.

Pages

29 Ιανουαρίου 2011

News / Ειδήσεις / Εκκληση για "αυτοσυγκράτηση" και "διάλογο"

Η Γαλλία απευθύνει έκκληση για "αυτοσυγκράτηση" και "διάλογο" στην Αίγυπτο, δήλωσε απόψε η υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό Μαρί, εκφράζοντας τη "βαθιά της ανησυχία" για τα πρόσφατα γεγονότα.
"Η Γαλλία εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τις διαδηλώσεις που συγκλονίζουν την Αίγυπτο τις τελευταίες ημέρες και απέκτησαν νέα ένταση", αναφέρεται σε δήλωση της κας Αλιό Μαρί που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.
"Εκφράζει τη λύπη της για τα θύματα και καλεί σε αυτοσυγκράτηση", προστίθεται.
Για την υπουργό Εξωτερικών, "μόνο ο διάλογος μεταξύ όλων των μερών μπορεί να επιτρέψει μια σημαντική και θετική εξέλιξη της κατάστασης, για να ληφθούν υπόψη οι προσδοκίες που εκφράζονται για περισσότερη ελευθερία και δημοκρατία".
"Εναπόκειται στις αιγυπτιακές αρχές να βρουν τους κατάλληλους τρόπους για την ικανοποίηση τους", προσθέτει η Αλιό Μαρί, που καλεί επίσης "για ηρεμία και υπευθυνότητα όλων".
Και το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε έκκληση για "άμεση παύση όλων των μορφών βίας" στην Αίγυπτο.
"Η Ιταλία παρακολουθεί με προσοχή και βαθιά ανησυχία" τα γεγονότα στην Αίγυπτο, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΥΠΕΞ.
Εκφράζει "βαθιά λύπη για τους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους" και ζητεί "τον άμεσο τερματισμό όλων των μορφών βίας, τον σεβασμό των πολιτικών ελευθεριών, της έκφρασης και της επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης και της εκείνης της ειρηνικής διαμαρτυρίας".
Δηλώνοντας ότι η "σταθερότητα" της χώρας είναι "προτεραιότητα" για την Ιταλία και "ολόκληρη την περιοχή", το υπουργείο υπογραμμίζει ότι η σταθερότητα αυτή θα πρέπει να "παγιωθεί μέσω συγκεκριμένου και εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των θεσμικών οργάνων και της κοινωνίας των πολιτών".
Να απελευθερώσουν "αμέσως και άνευ όρων" όλους τους διαδηλωτές
Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, κάλεσε σήμερα τις αιγυπτιακές αρχές να απελευθερώσουν "αμέσως και άνευ όρων" όλους τους διαδηλωτές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των ταραχών κατά του καθεστώτος.
"Καλώ τις αρχές να απελευθερώσουν αμέσως και άνευ όρων όλους τους ειρηνικούς διαδηλωτές, οι οποίοι τελούν υπό κράτηση", αναφέρει σε ανακοίνωση της.
"Η συνέχιση της χρήσης βίας κατά των διαδηλωτών από την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας του κράτους είναι εξαιρετικά ανησυχητική", υπογραμμίζει. Καλεί τις αιγυπτιακές αρχές "να βρουν επειγόντως έναν εποικοδομητικό και ειρηνικό τρόπο να ανταποκριθούν στις θεμιτές προσδοκίες των αιγύπτιων πολιτών για δημοκρατικές και κοινωνικο-οικονομικές μεταρρυθμίσεις".
"Για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης στο Κάιρο και αλλού στην Αίγυπτο, καθώς και για την αποφυγή περισσοτέρων ατυχημάτων, καλώ και πάλι όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και ηρεμία", τονίζει η Αστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com