Social Icons

.

Pages

18 Ιανουαρίου 2011

News / Ειδήσεις / Τεχεράνη και Μόσχα θα ενισχύσουν τις σχέσεις τους


Ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και ο ρώσος ομόλογός του Ντμίτρι Μεντβιέντεφ εξέφρασαν τη βούλησή τους να ενισχύσουν τις σχέσεις ανάμεσα στις χώρες τους, στη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης, μεταδίδει στην επίσημη ιστοσελίδα της η κρατική τηλεόραση του Ιράν.
Το Ιράν και η Ρωσία θα πρέπει να μείνουν πάντοτε «φίλοι και συνεταίροι», τόνισε ο Αχμαντινετζάντ στον Μεντβιέντεφ.


«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν αποδέχεται ευνοϊκά μία ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες σε όλους τους τομείς», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας-η οποία ωστόσο δεν προσθέτει πότε έγινε η συνδιάλεξη.
«Η Ρωσία είναι έτοιμη για κάθε συνεργασία με την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν», τόνισε από την πλευρά του ο Μεντβιέντεφ, κάνοντας ειδικότερη αναφορά στους τομείς της ενέργειας, των καυσίμων και των μεταφορών, τονίζεται στην ιστοσελίδα.
Η Ρωσία επιθυμεί να συνεχίσει τη συνεργασία με το Ιράν σε όσους τομείς δεν εμπίπτουν στο πλαίσιο κυρώσεων που έχει επιβάλλει ο ΟΗΕ στην Τεχεράνη για το πυρηνικό της πρόγραμμα.
Η τηλεφωνική συνδιάλεξη πραγματοποιήθηκε ενόψει των διαπραγματεύσεων του Ιράν με την Ομάδα 5+1 (Μέλη του ΣΑ συν τη Γερμανία) για τα πυρηνικά του, συνομιλίες που θα επαναληφθούν από τις 20 Ιανουαρίου στην Κωνσταντινούπολη και ενώ η Ρωσία έχει αρνηθεί την πρόσκληση της Τεχεράνης να επισκεφθεί τις επίμαχες πυρηνικές της εγκαταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com