Social Icons

.

Pages

17 Ιανουαρίου 2011

Health / Υγεία / Θέματα Υγιεινής Διατροφής


Λαχανικά αντί ηλιοθεραπείας

Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν μέσω της ηλιοθεραπείας να αποκτήσουν ένα ελκυστικό χρώμα δέρματος που ταυτόχρονα σύμφωνα με την κοινή αντίληψη αντανακλά κι ένα υγιή οργανισμό. Σύμφωνα πάντως με μια πρόσφατη έρευνα το χρώμα που παίρνει η επιδερμίδα από την κατανάλωση λαχανικών, ίσως είναι ποιο ελκυστικό.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τη διατροφή 82 ατόμων που συμμετείχαν στην έρευνα για 8 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν περισσότερα λαχανικά και φρούτα είχαν ποιο κιτρινωπή απόχρωση στην επιδερμίδα τους, αποτέλεσμα των καροτενοειδών που περιέχονται σε αυτού του είδους τη διατροφή και συνδέονται με καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα και με καλύτερη ποιότητα της υγείας στα θέματα γονιμότητας. Σχετικές έρευνες εξετάζουν το πώς οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ένα υγειές πρόσωπο. Παρατηρώντας λοιπόν εθελοντές τις φωτογραφίες 51 προσώπων κι έχοντας τη δυνατότητα να επέμβουν στο χρωματισμό της επιδερμίδας το αποτέλεσμα έδειξε ότι η κιτρινωπή απόχρωση (όπως αυτή που παράγεται από την λήψη ποσοτήτων καροτενοειδών) της επιδερμίδα θεωρήθηκε από τους περισσότερους ως ένδειξη καλύτερης υγείας. (Να τονίσουμε ότι η έρευνα αφορούσε λευκούς ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο). Μάλιστα οι επιστήμονες προσθέτουν ότι ο χρωματισμός της επιδερμίδας θα μπορούσε να έχει ιατρική αξία ως ένα είδος βαρόμετρου του σφρίγους του οργανισμού. Φυσικά οι επιλογές διαφέρουν.

 

Καλή υγεία πίνοντας Μπύρα

Χαρμόσυνη είδηση για τους ανά τον κόσμο λάτρης της μπύρας θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης. Είναι γνωστό ότι η κατανάλωση μπύρας προσφέρει στον οργανισμό φολικό οξύ, ασβέστιο, βιταμίνες και σίδηρο και γενικότερα έχει ευεργετικές ιδιότητες ανάλογες με αυτές του κρασιού. Αυτό που προσθέτει η νέα μελέτη η οποία διενεργήθηκε σε 1249 άνδρες και γυναίκες άνω των 57 ετών είναι ότι αυτοί που έπιναν τακτικά και με μέτρο μπύρα παρουσίασαν μικρότερες πιθανότητες παρουσίασης διαβήτη και αυξημένης αρτηριακής πίεσης παρουσιάζοντας ταυτόχρονα και περιορισμένη συγκέντρωση λίπους. Αν μάλιστα η κατανάλωση μπύρας συνδυαστεί και με Μεσογειακή διατροφή τότε εξαφανίζεται η περίπτωση αύξησης του σωματικού βάρους και σε ορισμένες περιπτώσεις παρουσιάζεται και απώλεια βάρους. Τέλος όσο αφορά το γνωστή ταύτιση της κατανάλωσης μπύρας με την εμφάνιση μεγάλης κοιλιάς, οι ερευνητές λένε ότι αυτό οφείλεται στην υπερκατανάλωση και στον συνδυασμό της με τσιπς και λουκάνικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com