Social Icons

.

Pages

18 Ιανουαρίου 2011

Health / Υγεία / Όταν το σώμα στέλνει sos


Γνωρίζετε πως το σώμα μας έχει «ενσωματωμένους αισθητήρες ασθενείας»; Κι όμως οι ειδικοί λένε ότι μπορείτε να εντοπίσετε σημάδια που λειτουργούν προειδοποιητικά και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε λιγότερο ή και σε περισσότερο σοβαρές καταστάσεις υγείας.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να τα αναγνωρίσετε είναι να αφιερώσετε… λίγα λεπτά στον καθρέφτη σας.
Για καλό και για…. καλύτερο λοιπόν ρίχνετε μια πιο προσεχτική ματιά...

Νύχια
Αν εντοπίσετε σκούρες γραμμές
Κιτρινωπές, καφέ ή μαύρες ρίγες  μπορεί να είναι ένα σημάδι της βλάβης των κυττάρων, όπως το μελάνωμα. Με την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, όμως, περίπου το 95 τοις εκατό των περιπτώσεων είναι ιάσιμες γι αυτό λοιπόν ρίξτε μια δεύτερη ματιά.
Αν δείτε άσπρες ρίγες
Εκτός από το … δώρο της ζωής που περιμένουμε - μιας και αυτό συνήθως ακούγεται σε παρόμοιες περιπτώσεις -, η εμφάνιση μεγάλων οριζόντιων λωρίδων  που έχουν  αποχρωματίσει την επιφάνεια του νυχιού σε συνδυασμό με την αίσθηση υπερβολικής κόπωσης το τελευταίο διάστημα, θα μπορούσε να σημαίνει κακές ειδήσεις για τους νεφρούς σας. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως οι «ζώνες» αυτές μπορούν να είναι ένα σημάδι ότι οι νεφροί δεν είναι σε θέση να φιλτράρουν την πρωτεΐνη στα ούρα με αποτέλεσμα το σώμα να  χάνει την πρωτεΐνη γρηγορότερα. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι ένα τεστ ούρων.
Μασχάλες
Αν δείτε ένα σημείο τραχύ ή σκούρο δέρμα
Θα μπορούσε να είναι ένδειξη διαβήτη γιατί η υπέρβαση της ινσουλίνης στο αίμα σας μπορεί να προκαλέσει πολλαπλασιασμό δερματικών κυττάρων υπερβολικά γρήγορα, οδηγώντας σε μια συσσώρευση των ιστών και της μελανίνης. Αυτό κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο σκούρο και παχύ. Μια απλή εξέταση αίματος μπορεί να καθορίσει αν έχετε την ασθένεια που πλήττει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο από τους οποίους ένα τεράστιο ποσοστό  δεν γνωρίζει για την πάθησή του.

Βλέφαρα, γόνατα και αγκώνες

Αν δείτε μικρά, μαλακά κομμάτια που φαίνονται λευκά ή μπεζ θα μπορούσε να σημαίνει πως έχετε υψηλό δείκτη  χοληστερόλης. Επισκεφθείτε λοιπόν, το γιατρό σας για έναν έλεγχο των επιπέδων της .
Μαλλιά
Αν δείτε αραίωση των μαλλιών
Η υπερβολική απώλεια μαλλιών είναι μια κοινή ένδειξη μιας διαταραχή του θυρεοειδούς, η οποία πλήττει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό γυναικών. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι καλό να επισκεφθείτε τον γιατρό σας, προκειμένου να μετρήσει την ποσότητα της θυρεοειδούς ορμόνης στο αίμα σας.
Αν δείτε πιτυρίδα
Αν ξαφνικά οι ώμοι σας μοιάζουν με… τις Άλπεις, θα μπορούσε να οφείλεται σε μια έντονη φόρτιση ή στρες που «προκάλεσε» το σώμα σας ώστε να παράγει υπερβολικά ποσά της ορμόνης κορτιζόλης. Ο δερματολόγος σας το πιθανότερο είναι να σας χορηγήσει ένα καλό αντιπιτυριδικό σαμπουάν αλλά κα να σας συστήσει περισσότερο ύπνο και χαλάρωση του προγράμματός σας.
Κοιλιά
Αν δείτε σκούρα και πυκνή τριχοφυΐα

Πυκνές, χονδροειδείς τρίχες που εκτείνονται προς τον ομφαλό σας θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι του συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών. Προκαλείται από υπερπαραγωγή των ανδρογόνων και μπορεί να οδηγήσει σε παρατυπίες ή βαριές περιόδους, αύξηση βάρους, ακμή, και σκουρόχρωμη τριχοφυία  στην κοιλιά, στο πρόσωπο και το στήθος. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών μπορεί  να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για σοβαρά προβλήματα, όπως στειρότητα και καρδιακές παθήσεις γι αυτό και εάν διαπιστώσετε κάποια συμπτώματα θα πρέπει απαραιτήτως να επισκεφθείτε τον γυναικολόγο σας.
Μάτια
Αν δείτε ξαφνικά έντονους μαύρους κύκλους

… και δεν έχετε ξενυχτήσει, Θα μπορούσε να σημαίνει πως έχετε πάθει κάποια αλλεργία.  Μια εξέταση του δέρματος μπορεί να καθορίσει ποιες αλλεργιογόνες ουσίες είναι δυνατόν να σας προκαλούν αυτά τα συμπτώματα.
Αν δείτε ένα κιτρινωπό σημάδι στο βολβό του ματιού σας
Θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα μιας κατάστασης που ονομάζεται pinguecula και είναι ακίνδυνο. Στην ουσία δεν είναι τίποτα περισσότερο από την υπερανάπτυξη του κολλαγόνου που προκαλείτει από βλάβες που οφείλονται στον ήλιο, τον άνεμο, ή τη σκόνη.

by SociaLMagazinE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com