Social Icons

.

Pages

5 Ιανουαρίου 2011

Νέα θεραπεία πενταπλασιάζει τις επιτυχείς εξωσωματικές

 


Ελπίδα μητρότητας σε γυναίκες που έχουν υποβληθεί επανειλημμένως σε αποτυχημένους κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης χαρίζει μια νέα....
θεραπεία γονιμότητας η οποία, σύμφωνα με νέα μελέτη, πενταπλασιάζει τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής.
Ποσοστό ως και 25% των γυναικών που αντιμετωπίζουν προβλήματα σύλληψης εμφανίζει έντονη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, με αποτέλεσμα ο οργανισμός να «απορρίπτει» το έμβρυο. Οι γυναίκες αυτές υποβάλλονται έτσι συχνά σε αποτυχημένους κύκλους ΙVF ή, ακόμη και αν καταφέρουν να συλλάβουν, αποβάλλουν στους πρώτους μήνες της κύησης. Τώρα η νέα μελέτη που διεξήχθη από ειδικούς της μεγάλης βρετανικής ιδιωτικής κλινικής Care Fertility στο Νότιγχαμ έδειξε ότι μια ουσία που βασίζεται στο έλαιο σόγιας και χρησιμοποιείται για την τεχνητή σίτιση ασθενών που δεν μπορούν να τραφούν κανονικά μπορεί να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά επιτυχίας της ΙVF.
Η μελέτη περιελάμβανε περί τις 100 γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε πολλούς αποτυχημένους κύκλους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Από το σύνολο των γυναικών 50 έλαβαν ενδοφλέβια έγχυση της ουσίας Ιntralipid, ενώ οι υπόλοιπες δεν έλαβαν την ουσία. Ο μέσος όρος ηλικίας των εθελοντριών ήταν τα 37 έτη, ενώ κατά μέσον όρο οι γυναίκες είχαν περάσει έξι αποτυχημένους κύκλους ΙVF.
Οπως προέκυψε, από τις γυναίκες που έλαβαν Ιntralipid το 50% επέτυχε να συλλάβει σε σύγκριση με ποσοστό μικρότερο του 9% στην ομάδα γυναικών που δεν έλαβαν την ουσία. Παράλληλα στην ομάδα που έλαβε Ιntralipid κατεγράφησαν δύο αποβολές σε σύγκριση με επτά αποβολές στην ομάδα γυναικών που δεν έλαβαν την ουσία. Τελικώς στην ομάδα που δεν έλαβε την ουσία τέσσερις γυναίκες ολοκλήρωσαν την κύηση (8,7%). Αντιθέτως, στην ομάδα του Ιntralipid κατεγράφησαν 23 γέννες (46%).
Οπως ανέφερε ο δρ Τζορτζ Ντούκβε, ιατρικός διευθυντής στην Care Fertility, η συγκεκριμένη ουσία είναι φθηνή, εύκολη στη χορήγηση και καλά ανεκτή.
Σύμφωνα με τον ειδικό ο οποίος παρουσίασε τα νέα ευρήματα χθες στο Δουβλίνο σε συνέδριο της Βρετανικής Εταιρείας Γονιμότητας, γυναίκες που έχουν ιστορικό αποτυχημένων κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης εμφανίζουν υψηλά επίπεδα στο αίμα κυττάρων που ονομάζονται κυτοκίνες ΤΗ1. Τα κύτταρα αυτά συνδέονται με εμφάνιση αυτοάνοσων νοσημάτων όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νόσος του Crohn που «χτυπά» το έντερο. Η ουσία Ιntralipid πιστεύεται ότι παρεμβαίνει στα σήματα που στέλνει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα να μην παράγονται αυξημένες ποσότητες ΤΗ1 κυττάρων. Πάντως ο δρ Ντούκβε προειδοποίησε ότι η ουσία δεν πρέπει να χορηγείται σε γυναίκες που έχουν αλλεργία στη σόγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com