Social Icons

.

Pages

18 Ιανουαρίου 2011

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 18/01/2011


kairos

Καλό καιρό σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές βροχές το πρωί στην Κρήτη και σταδιακή εξασθένιση των βορείων ανέμων, περιμένουμε την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 12 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 2 ως 15 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 4 ως 16 στη Δυτική Ελλάδα, 11 ως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.


Ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο. Ασθενείς ως μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο.
Καλό καιρό περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15-16 βαθμούς. Μέτριοι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό, περισσότερο ενισχυμένοι στο Ν. Ευβοϊκό.
Τοπικές νεφώσεις περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12-13 βαθμούς. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις των τελευταίων μετεωρολογικών στοιχείων, ψυχρή εισβολή φαίνεται να επηρεάζει τον Ελλαδικό χώρο απο την άλλη εβδομάδα. Συγκεκριμένα ψυχρές αέριες μάζες θα κατέβουν στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, προερχόμενες απο τις χώρες της Βόρειο-Ανατολικής Ευρώπης και θα επηρεάσουν απο τις 25-26 Ιανουαρίου και τη χώρα μας, αρχικά απο τα Βόρεια τμήματά της. Δεν μπορούν ακόμα να δωθούν ασφαλή στοιχεία για τη διάρκεια και την ένταση αυτής της ψυχρής εισβολής, μιας και η συγκεκριμένη πρόγνωση είναι μεσοπρόθεσμη. Όμως φαίνεται ξεκάθαρα οτι οι θερμοκρασίες μέχρι και την 25η Ιανουαρίου θα είναι φυσιολογικές, χωρίς ακραία φαινόμενα, αλλά απο την 25η Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος του μήνα θα μας απασχολήσει ενα κύμα ψύχους το οποίο θα επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, ακόμα και τις πιο νότιες. Ειδικά πρός τις τελευταίες μέρες του Ιανουαρίου η αίσθηση του ψύχους θα γίνει ακόμα πιο έντονη. Μένει όσο περνάνε οι μέρες να δούμε εάν αυτή η αρχική εκτίμηση θα συγκλίνει 100% με τα πραγματικά φαινόμενα που μας περιμένουν. Μέχρι τότε θα σας ενημερώνω για αυτή την ψυχρή εισβολή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com