Social Icons

.

Pages

19 Δεκεμβρίου 2010

Καμικάζι σπέρνουν θάνατο σε βάσεις του στρατού στο Αφγανιστάν

Άνδρες των Ταλιμπάν ζωσμένοι με εκρηκτικά εισέβαλαν την Κυριακή σε βάσεις του στρατού στα περίχωρα της Καμπούλ και τη βόρεια πόλη Κουντούζ, παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 13 στρατιώτες. Στη βάση της Κουντούζ ξέσπασαν πολύωρες συγκρούσεις.
Τους 700 φθάνει, εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ξένων στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί στο Αφγανιστάν από την αρχή του 2010, την πιο αιματηρή χρονιά του πολέμου που μαίνεται μετά την ανατροπή των Ταλιμπάν το 2001.

Ένοπλοι, ζωσμένοι με εκρηκτικά, εισέβαλαν το πρωί της Κυριακής στο στρατολογικό κέντρο στην Κουντούζ. Άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα και ξέσπασαν πολύωρες μάχες, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν τέσσερις από τους βομβιστές.

Την ίδια ώρα, στα περίχωρα της Καμπούλ βομβιστές έστηναν ενέδρα σε λεωφορείο του στρατού έξω από το κεντρικό κέντρο στρατολόγησης.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για τις επιθέσεις, τις οποίες ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι χαρακτήρισε «εγκληματικές». Συνολικά σκοτώθηκαν 13 Αφγανοί στρατιώτες και πέντε ένοπλοι.

Οι ανταποκριτές διεθνών μέσων μεταδίδουν πως είναι ξεκάθαρο ότι οι επιθέσεις είχαν στόχο να αποθαρρύνουν τους Αφγανούς να ενταχθούν στο σώμα των δυνάμεων ασφαλείας που συγκροτείται προκειμένου να αναλάβει σταδιακά τον έλεγχο της ασφάλειας από τις ξένες δυνάμεις.

Υ.Γ. Θα πρέπει να συμπληρώσω με την σειρά μου πως ουτε η παληά κραταιά Σοβιετική Ενωση κατάφερε να λυγίσει αυτον τον λαό οπως το ιδιο παθαίνουν με την σειρά τους οι ενωμένες δυνάμεις Αγγλο-Αμερικάνων αλλά και άλλων συμμάχων.

Αυτά παθαίνουν οσοι δεν μελετάνε σωστά την ιστορία ενος λαού.Στην συγκεκριμένη περίπτωση των Αφγανών οι οποίοι πολεμάνε συνεχώς τα τελευταία 50 και βάλε χρόνια.Το σημαντικώτερο ειναι οτι δεν εχουν χασει κανεναν πολεμο μεχρι σημερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com