Social Icons

.

Pages

16 Μαΐου 2011

Είχε στις βαλίτσες του μωρά λεοπαρδάλεις...

image

Οι αρχές στο διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ συνέλαβαν έναν επιβάτη της πρώτης θέσης την Παρασκευή, του οποίου οι βαλίτσες ήταν γεμάτες με μωρά άγρια ζώα.

Μωρά λεοπαρδάλεις, πάνθηρες, μια αρκούδα και πιθηκάκια. Τα ζώα ήταν υπό την επήρρεια ναρκωτικών, για να ταξιδέψουν για το Ντουμπάι.
Ο επιβάτης, ένας 36χρονος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, περίμενε να κάνουν check in για την επιβίβαση στην πτήση του, όταν συνελήφθη από άνδρες της μυστικής αστυνομίας με την κατηγορία της εμπορίας αγρίων ζώων που είναι υπό εξαφάνιση, στη μαύρη αγορά.
Όταν οι αρχές άνοιξαν τις βαλίτσες, τα ζώα χασμουρήθηκαν, δήλωσε ο Στίβεν Galster, διευθυντής της οργάνωσης Freeland, ο οποίος ήταν παρών κατά την αποκάλυψη. Υπήρχαν δύο λεοπαρδάλεις, δύο πάνθηρες, μια ασιατική μαύρη αρκούδα και δύο μακάκοι πιθήκοι - όλα στο μέγεθος κουταβιών.
«Είχαν ναρκωμένα τα ζώα και τοποθετημένα σε μικρά κλουβιά,  έτσι που δεν μπορούσαν να κινηθούν σχεδόν καθόλου" είπε ο Galster.
Οι αρχές πιστεύουν ότι ο άνθρωπος είναι μέλος ενός δικτύου διακίνησης και ψάχνουν για πιθανούς συνεργούς.
«Ήταν μια πολύ εξελιγμένη επιχείρηση λαθρεμπορίου. Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν», δήλωσε ο Galster. "Ο τύπος είχε έναν εικονικό ζωολογικό κήπο στις βαλίτσες του."
Η Ταϊλάνδη είναι ένα κομβικό σημείο για την παράνομη διακίνηση άγριων ζώων, αλλά οι αρχές βρίσκουν συνήθως σπάνιες χελώνες, φίδια και σαύρες που θέλουν να μεταφέρουν για ζωοτροφές στην Κίνα και το Βιετνάμ.
Στην Ταϊλάνδη, οι λεοπαρδάλεις και οι πάνθηρες κοστίζουν περίπου 5.000 δολάρια το καθένα στη μαύρη αγορά, αλλά η αξία τους στο Ντουμπάι είναι μάλλον υψηλότερη, είπεε ο Galster.
Βέβαια δεν έγινε γνωστό αν τα ζώα αυτά προορίζονταν για να μεταπωληθούν ή να παραμείνουν ως εξωτικά κατοικίδια ζώα, μια πρακτική αρκετά διαδεδομένη στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com