Social Icons

.

Pages

7 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ VIDEO: Τα 10 πιο σατανικά πειράματα που έγιναν πάνω σε ανθρώπους..!

 image

Το άρθρο περιέχει σκληρές περιγραφές των πειραμάτων και βίντεο...

Τα πειράματα και οι έρευνες έχουν εξελιχθεί με το πέρασμα του χρόνου. Τα θύματα των πειραμάτων στην λίστα μας, είναι στην πλειοψηφία τους κρατούμενοι, δούλοι ή ακόμα και μέλη μιας οικογένειας.

Σε κάποιες αξιοσημείωτες περιπτώσεις, οι γιατροί έχουν πραγματοποιήσει πειράματα ακόμα και στον εαυτό τους, όταν είναι απρόθυμοι να διακινδυνεύσουν τις ζωές των άλλων. Αυτό είναι γνωστό ως αυτό-πειραματισμός. 

Αυτή είναι μια λίστα των 10 πιο σατανικών  και ανήθικων πειραμάτων που διενεργήθηκαν πάνω σε ανθρώπους.

10 -- Stanford Prison Experiment

Το πείραμα στις φυλακές του Stanford,  ήταν μια ψυχολογική μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς κατά την αιχμαλωσία και οι επιπτώσεις της στις αρχές και στους κρατουμένους στη φυλακή. 

Το πείραμα πραγματοποιήθηκε το 1971 από μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον ψυχολόγο Philip Zimbardo στο Πανεπιστήμιο του Stanford.

Εθελοντές φοιτητές έπαιξαν τους ρόλους των δύο δεσφμοφυλάκων και οι κρατούμενοι ζούσαν σε μια εικονική φυλακή στο υπόγειο του κτιρίου της ψυχολογίας του Stanford.

Οι κρατούμενοι και οι φύλακες προσαρμόστηκαν άμεσα στις ρόλους τους, 

πέρα από τα όρια που είχαν προβλεφθεί και οδηγούσαν σε επικίνδυνες και ψυχολογικά επιζήμιες καταστάσεις. 

Το ένα τρίτο των φρουρών κρίθηκαν ότι εκτέθηκαν σε πραγματικές σαδιστικές τάσεις, ενώ πολλοί κρατούμενοι απέκτησαν συναισθηματικά τραύματα και δύο από αυτούς έπρεπε να βγουν από το πείραμα νωρίς. Τέλος, ο Zimbardo, θορυβημένος από την όλο και πιο καταχρηστική και αντικοινωνική συμπεριφορά από τα «αντικείμενα» του πειράματος του, σταμάτησε όλο το πείραμα νωρίς.

SociaLMagazinE

1 σχόλιο:

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com