Social Icons

.

Pages

3 Φεβρουαρίου 2014

Πότε οι άνδρες δεν θέλουν σεξ;

Συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που  επικαλούνται διάφορες δικαιολογίες όταν δεν θέλουν σεξ. Οι πιο  κλασσικές  «όχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο» φαίνεται ότι πλέον τις χρησιμοποιούν με την ίδα ευκολία όλο και περισσότερο οι άνδρες.

Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία ένα στα τρία ζευγάρια, με τουλάχιστον το 33% των γυναικών και το 16% των ανδρών  έχουν χαμηλή ή ανύπαρκτη λίμπιντο – γεγονός που υπονομεύει την ερωτική σχέση.

Που μπορεί, όμως, να οφείλεται η μειωμένη ερωτική επιθυμία των ανδρών;

υπερβολικός αυνανισμός

Το Ίντερνετ έχει κάνει ιδιαίτερα προσβάσιμο το πορνό – και αν ένας άντρας αυνανίζεται συχνά ασχολούμενος με το κυβερνοσέξ, είναι πιθανό να χάσει την επαφή με το σεξ στον αληθινό κόσμο. 

Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν απέδειξαν πως πολλοί άντρες αυνανίζονται στην μετά-Ίντερνετ εποχή πέντε φορές συχνότερα απ’ ό,τι την προ-Ίντερνετ εποχή. Και αν ο αυνανισμός είναι φυσιολογικός για ένα 17χρονο, για τους 40άρηδες και άνω, δεν είναι διόλου.

Η Hilda Hutcherson, γυναικολόγος στο βιβλίο της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι  «Αν ένας άνθρωπος ξοδεύει πολύ χρόνο στην αυτοικανοποίηση του, μπορεί να συνηθίσει σε ένα υψηλότερο, πιο έντονο επίπεδο της σεξουαλικής διέγερσης, η οποία είναι ισχυρότερη από ό, τι στην σεξουαλική επιθυμία.

πορνογραφία

Οι απόψεις διίστανται μεταξύ και των ψυχολόγων και το σεξ θεραπευτών αφού  η μια πλευρά υποστηρίζει ότι το πορνό μπορεί να τροφοδοτήσει το πάθος σε μια σχέση, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι μπορεί να  διαλύσει μια σχέση αγάπης μεταξύ τους.  Στο σημείο όμως που οι περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν είναι ότι ο εθισμός ενός  ανθρώπου στην πορνογραφία, μπορεί να αποβεί μοιραίος σε μια σχέση.

«Όταν το πορνό γίνεται εθιστικό», λέει ο Les Parrott, PhD, ψυχολόγος με έδρα το Σιάτλ και ο συγγραφέας του Crazy Good Sex, "μπορεί η συνήθεια αυτή να είναι τόσο εθιστική όσο η κοκαίνη

χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης

Εκτός από μια χαμηλή λίμπιντο, τα συμπτώματα της χαμηλής τεστοστερόνης περιλαμβάνουν μειωμένη ενέργεια, κακή διάθεση, κόπωση, απώλεια μυϊκής μάζας ακόμη  και στυτική δυσλειτουργία, λέει ο Abraham Morgentaler, MD, αναπληρωτής καθηγητής κλινικής χειρουργικής στο Harvard Medical School και ένας ουρολόγος στο Beth Israel Deaconess Medical Center στη Βοστώνη. 

βιολογικοί λόγοι

Υπάρχουν πολλά πιθανά σωματικά αίτια για την χαμηλή ερωτική επιθυμία των ανδρών – από την καρδιοπάθεια και την λήψη αντικαταθλιπτικών έως την κατάχρηση αλκοόλ ή ουσιών. Εάν έχουν αποκλειστεί άλλοι παράγοντες (λ.χ. συναισθηματικοί ή προβλήματα στη σχέση), ο πάσχων καλό είναι να απευθύνεται σε έναν γιατρό, για να ελέγχεται οργανικά.

Ιώσεις και γρίπη

Συνάχι, βήχας και  έντονη καταρροή  μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την σεξουαλική ζωή. Μια νέα μελέτη από ερευνητές στην Κλινική Κλίβελαντ απέδειξε ότι το 83 τοις εκατό των ανθρώπων που υποφέρουν από αλλεργίες, εποχιακές ή άλλες έχουν μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com