Social Icons

.

Pages

9 Φεβρουαρίου 2014

Συνδέθηκε Ρομποτικό χέρι που δίνει αίσθηση αφής!

Ρομποτικό χέρι το οποίο δίνει την αίσθηση της αφής, συνδέθηκε σε ασθενή που είχε χάσει το αριστερό του χέρι πριν από 10 χρόνια. Ο 36χρονος άντρας από τη Δανία, που είχε χάσει το χέρι του σε ατύχημα με πυροτεχνήματα, ανέκτησε για ορισμένο διάστημα πέρσι την αίσθηση της αφής. Το βιονικό χέρι, του επέτρεπε να πιάνει και να αναγνωρίζει αντικείμενα ακόμα και με κλειστά μάτια. 

Ο Δανός δήλωσε ότι είναι σπουδαία εμπειρία. «Είναι υπέροχο να αισθάνεσαι κάτι που δεν μπορούσες να αισθανθείς για χρόνια. Η αίσθηση πλησιάζει αυτή του φυσιολογικού χεριού.» 

Η πρωτότυπη συσκευή, που συνδέθηκε με τα νεύρα του αριστερού χεριού του 36χρονου, θολώνει τα όρια μεταξύ σώματος και μηχανής και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι μια ημέρα θα μπορούσε να επηρεάσει δραστικά τη ζωή πολλών ανθρώπων που έχουν υποστεί ακρωτηριασμό. 

Πρέπει ακόμα να γίνουν προσπάθειες ώστε να είναι πιο μικροσκοπικά τα μέρη του βιονικού χεριού και να απομακρυνθούν καλώδια, που σημαίνει ότι το ρομποτικό χέρι μέχρι τώρα χρησιμοποιείται στο εργαστήριο. Πληροφορίες από τη χρήση του βιονικού χεριού αναφέρθηκαν από ερευνητές από την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Δανία στο περιοδικό ‘Science Translational Medicineon Wednesday’.

Πρόκειται για μεγάλη εξέλιξη στην αρχική συσκευή Life Hand 1 που αποκαλύφθηκε το 2009, ήταν λιγότερο εκλεπτυσμένη και δεν ενσωματωνόταν στον ασθενή αλλά συνδεόταν μαζί του μέσω ηλεκτροδίων. Το προσθετικό χέρι Life Hand 2 είναι πιο εκλεπτυσμένο, καθώς συνδυάζει καλωδίωση μεταξύ των νεύρων, ρομποτική και επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών, για να δημιουργήσει ‘ζωντανή’ αίσθηση. 

Ο Silvestro Micera, του Ecole Polytechnique Federalede Lausanne, δήλωσε ότι η πρόκληση τώρα είναι να εξασφαλιστεί ότι το σύστημα θα μπορεί να μείνει εμφυτευμένο σε πολλούς ασθενείς για πολλούς μήνες. 

Science Translational Medicine on Wednesday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com