Social Icons

.

Pages

12 Ιανουαρίου 2014

4 πράγματα που μου έμαθε η κόρη μου για τις γυναίκες!

4 πράγματα που μου έμαθε η κόρη μου για τις γυναίκες!

Ο συγγραφέας και blogger Orin Hahn, πάντα νόμιζε ότι ήξερε τι να κάνει με τις γυναίκες. Μέχρι που ο ίδιος απέκτησε μια κόρη και χρειάστηκε να ξανασκεφτεί τι έκανε λάθος!

1. Οι γυναίκες θέλουν να ζουν τη στιγμή. Και να τη μοιράζεστε μαζί τους!

Όλοι οι μπαμπάδες με κόρες δυσκολεύονται να διαχειριστούν το χρόνο που περνούν με τις κόρες τους. Πάντα πιστεύουν ότι αυτό που κάνουν μαζί τους δεν είναι ποτέ αρκετό για εκείνες και πάντα σκέφτονται τι άλλο να κάνουν μετά. Ίσως να πρόκειται για το κλασσικό κοινωνικό κλισέ που λέει ότι οι γυναίκες δεν ευχαριστιούνται με τίποτα. Μια φορά συνόδευσα την κόρη μου στην παιδική χαρά. Της πήρα ένα σάντουιτς και της είπα: «Έλα να κάτσουμε μαζί, τελείωσε το σάντουιτς και πήγαινε παίξε με τα παιδάκια». «Αυτό ακριβώς ήθελα τώρα, μπαμπά», μου απάντησε: Αυτή η απλή της απάντηση ήταν για μένα ένα μάθημα ζωής: Το «εδώ και τώρα» είναι κάτι που λίγοι γονείς το εφαρμόζουμε. Πάντα έχουμε το άγχος του αύριο, το φόβο του τι θα κάνουμε μετά. Και με το φόβο του μετά απλώς χάνουμε το τώρα!    

2. Οι γυναίκες δεν είναι υπερβολικές. Απλώς διαθέτουν ενσυναίσθηση

Γι’ αυτό και μην απαντήσετε ποτέ στην ερώτηση-παγίδα:« έχω παχύνει;» Ακόμη κι αν αυτή προέρχεται από την πεντάχρονη κόρη σας! Η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές εμείς οι άντρες βρίσκουμε υπερβολικές τις αντιδράσεις των γυναικών για τα κιλά τους, το δέρμα τους και την εμφάνιση τους γενικότερα. Δεν πειράζει! Όλοι έχουμε ανασφάλειες. Απλώς οι αρσενικές ανασφάλειες είναι απλώς διαφορετικές. Αλλά συχνά εξίσου υπερβολικές. Το πρώτο πράγμα που μου έμαθε η κόρη μου είναι ότι κάθε κορίτσι θέλει να νιώθει αρεστό, και ο πρώτος άντρας που θέλει να νιώθει αρεστή είναι σαφώς ο μπαμπάς της. Γι’ αυτό κάθε μπαμπάς οφείλει να την κάνει να νιώθει πως είναι όμορφη, έξυπνη, αστεία και κυρίως μοναδική. Κι αυτό θα της μάθει να νιώσει έτσι και στην υπόλοιπη ζωή της.

3. Οι γυναίκες χρειάζονται να νιώθουν δίπλα τους έναν δυνατό άντρα! Αλλά όχι εξουσιαστικό!

Εμείς οι άντρες συχνά μπερδεύουμε τη δύναμη με την εξουσία. Και όταν κάνουμε παιδιά αυτή η εξουσία γίνεται ακόμη πιο έντονη. Ο πιο όμορφος τρόπος για να δείξει ένας άντρας την δύναμη του είναι να φέρεται ευγενικά στην γυναίκα του και τα παιδιά του. Η κόρη έχει ανάγκη από τους καλούς τρόπους του πατέρα της, όχι επειδή είναι εύθραυστη (αν και πολλές φορές είναι), αλλά γιατί αυτός είναι ένας όμορφος τρόπος να της δείξει ότι ενδιαφέρεται για εκείνη. Γι’ αυτό μην ανοίξετε ποτέ απότομα και αδιάκριτα την πόρτα του δωματίου της για να δείτε τι κάνει μέσα. Ανοίξτε της όμως πάντα την πόρτα και αφήστε την να περάσει  εκείνη πρώτη.

4. Οι γυναίκες εκτιμούν την αξιοπιστία

Και ο πατέρας τους είναι ο πρώτος που θα τους μάθει τι σημαίνει αξιόπιστος άντρας. Και αξιόπιστος δεν είναι ο αλάθητος. Είναι ο άντρας που μπορεί να κάνει λάθη, να τα παραδεχτεί και να προσπαθήσει να τα διορθώσει! Κοιτάξτε την λοιπόν ίσα στα μάτια και μιλήστε μαζί της για οτιδήποτε σας ρωτήσει για εσάς. Πείτε της αλήθεια. Η αλήθεια είναι το πρώτο βήμα προς την αξιοπιστία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com