Social Icons

.

Pages

12 Ιανουαρίου 2014

4 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ

4 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΞ

Η αλήθεια είναι ότι ενώ θα δεις παντού δημοσιεύματα και διαφημίσεις σχετικά με το σεξ, πρέπει –αγαπημένη μου- να παραδεχτούμε ότι είμαστε ακόμα πολύ πίσω ως προς το πόσο ανοιχτά μιλάμε για το σεξ στην πραγματικότητα! Μπορεί με τις φίλες σου να ανταλλάσετε συμβουλές για τα καλύτερα εσώρουχα, τα καλύτερα sex toys και τις καλύτερες στάσεις, αλλά (!) ένα «κράτημα» το έχεις ακόμα στο να ρωτήσεις μερικά πιο πρακτικά πράγματα για το σεξ -ακόμα και... 

αν η συγκεκριμένη ερώτηση πρέπει να απευθυνθεί στο γιατρό σου! 

Αυτό είναι εντελώς χαζό, διατηρεί και ενισχύει ύπουλα την ενοχοποίηση του σεξ και σε τελική ανάλυση δεν σε ενθαρρύνει να φροντίσεις όσο πρέπει και την σεξουαλική σου ζωή, αλλά (!) και την υγεία σου! 

Γιατί δεν ρωτάς λοιπόν; 

Είναι δυνατόν να με πιάσει ανεξέλεγκτο γέλιο ή κλάμα κατά τη διάρκεια του σεξ;

Μπορεί να σου έχει συμβεί και να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται, ή να έχεις ακούσει ιστορίες από φίλες σου και να σου φαίνεται απλώς πολύ περίεργο το να ξεσπάει κανείς σε γέλια ή κλάματα εκείνη την ώρα. Ωστόσο, η δρ Debby Herbenick από το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα που ειδικεύεται σε θέματα σεξουαλικής υγείας, εξηγεί ότι «το σεξ είναι ένα νευρολογικό και συναισθηματικό γεγονός που είναι πάρα πολύ έντονο, μας φέρνει σε επαφή με τα βαθύτερα ένστικτα μας και ως εκ τούτου μπορεί ακόμα και να πυροδοτήσει ανεξέλεγκτα συναισθήματα». Επίσης, πολύ συχνά μια τέτοια συναισθηματική αντίδραση μπορεί να οφείλεται είτε σε ορμονικές αιτίες που σχετίζονται με την ημέρα του κύκλου σου, είτε σε ψυχολογικούς λόγους που σχετίζονται με καταπιεσμένα αισθήματα ή φόβους που δεν έχεις εκφράσει για τη σχέση σου. 

Γιατί δεν είμαι αρκετά υγρή;

Μπορεί ενώ δεν είσαι καν κοντά στην εμμηνόπαυση να παρατηρείς ότι δεν είσαι αρκετά υγρή ενώ μπορεί να έχεις επιθυμία για σεξ κανονικά. Για την κατάσταση αυτή μπορεί να ευθύνεται οποιοσδήποτε παράγοντας μπορεί να «σαμποτάρει» τα επίπεδα των ορμονών σου ή την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα σου. Για παράδειγμα κάποια πάθηση όπως ο διαβήτης, κάποια φαρμακευτική αγωγή, ή ακόμα και μια ορμονική κατάσταση όπως ο θηλασμός μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την «ξηρασία» της συγκεκριμένης περιοχής. Μίλα ανοιχτά γι’ αυτό στο γιατρό σου και προσπάθησε να εντοπίσεις και οποιεσδήποτε άλλες αλλαγές μπορεί να συμβαίνουν στο σώμα σου την ίδια χρονική περίοδο!

Πρέπει να ανησυχήσω αν έχω αίμα μετά το σεξ;

Αν το αίμα είναι λίγο, μπορεί να είναι απλώς αποτέλεσμα κάποιου ερεθισμού, ειδικά αν το σεξ ήταν κάπως έντονο, οπότε αρχικά μην πάθεις πανικό! Αν, όμως, είναι μεγαλύτερη η ποσότητα του αίματος ή συνεχίζεις να το εμφανίζεις, πρέπει οπωσδήποτε να δεις το γυναικολόγο σου άμεσα γιατί τότε το πιθανότερο είναι να έχεις πάθει κάποια μόλυνση.

Τι συμβαίνει με τη μυρωδιά της ευαίσθητης περιοχής;

Το θέμα της οσμής στη γενετική περιοχή είναι πολύ μεγάλο άγχος για τις περισσότερες γυναίκες, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα θέμα που εξαρτάται αποκλειστικά από το pH του κόλπου. Κανονικά η τιμή του ph κινείται ανάμεσα στο 3,5 με 4,5, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που είναι κατάλληλο για την αναπαραγωγή των «καλών βακτηρίων». Όταν, όμως, αυτή η τιμή του ph ανέβει, τα «καλά βακτήρια» δεν επιβιώνουν και επικρατούν τα « κακά βακτήρια» με αποτέλεσμα να δημιουργούν δυσάρεστη οσμή ή ακόμα και διάφορες μολύνσεις. Είναι πολύ συχνή αυτή η αύξηση του ph και τις ημέρες της περιόδου σου, αλλά και σε φάσεις που κάνεις πολύ σεξ, αφού συνήθως το ph του σπέρματος είναι γύρω στο 7.4. Αν, όμως, η κατάσταση σε προβληματίζει, ζήτα τη συμβουλή του γιατρού σου για το αν θα πρέπει να κάνεις κάποιες πλύσεις με ειδικό σαπούνι και φρόντισε ιδιαίτερα την προσωπική σου υγιεινή, προτιμώντας να φοράς περισσότερο βαμβακερά εσώρουχα.

Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εκατοντάδες ερωτήσεις που πολύ φυσικά προκύπτουν σε οποιασδήποτε γυναίκα έχει ενεργή σεξουαλική ζωή, αλλά (!) αναπάντητες μένουν μόνο σε αυτή που δεν ενδιαφέρεται να κάνει τη σεξουαλική της ζωή ακόμα ενεργητικότερη! Το νου σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com