Social Icons

.

Pages

27 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΤΗ, ΑΥΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ

porn is the drug

Άντρες εθισμένοι, ιστιοσελίδες με την ένδειξη Χ που ξεπερνούν σε επισκεψιμότητα και το CNN, απελπισμένοι επιχειρηματίες που οι εργαζόμενοι τους αντί να δουλεύουν σερφάρουν, και γυναίκες που δεν καταλαβαίνουν και δίνουν σωριδόν διαζύγια. Τί συμβαίνει τελευταία με το πορνό;

Ήταν μια θολή μέρα του καλοκαιριού. Η Λένα, φίλη μας, γύρισε αργά απ΄την δουλειά, έκανε σεξ με τον καινούριο αγαπημένο της, μίλησαν για την σχέση τους, μετά ξανάκαναν σεξ, μίλησαν για το αν τα κολοκύθια στο μπαλκόνι είναι λύση για τσάμπα βιολογικά προϊόντα, ξανάκαναν σεξ και από εκεί και πέρα η Λένα δε θυμάται για πόση ώρα έκαναν σεξ και τί ακριβώς συνέβη (γι΄αυτό ήταν θολή η μέρα) παρά μόνο ότι σε κάποια φάση τα πράγματα είχαν ξεφύγει κι εκείνη βρίσκονταν στα τέσσερα και έκανε την γάτα.

Ξύπνησε στις πέντε το πρωί από κάτι μουγγρητά και συνειδητοποίησε ότι: α) ήταν μόνη της γυμνή στο κρεβάτι. β) κάποιος είχε μπει σπίτι και έπνιγε τον εραστή της- κι άντε να ξαναβρεί κάποιον τόσο καλό. Άρπαξε απ΄τον τοίχο το μογγολικό τόξο που είχε αγοράσει από ένα ταξίδι της στην Ουγγαρία. Διέσχισε τον διάδρομο στις μύτες αθόρυβα σαν γάτα- που ήταν- ενώ είχε ήδη τοποθετήσει ένα βέλος και σημάδευε το σκοτάδι. Και ξαφνικά, είδε έναν άγνωστο να κάθεται με την πλάτη στο κομπιούτερ της. Πάνω που ήταν έτοιμη να ρίξει κι όποιον πάρει ο χάρος, το κεφάλι ή το κομπιούτερ, συνειδητοποίησε ότι ο άγνωστος έβλεπε πορνό στο ίντερνετ! Και δεν έβλεπε μόνο πορνό στο ξένο σπίτι, αυνανίζονταν κιόλας!

Μήπως να άνοιγε την πόρτα και να ορμούσε έξω φωνάζοντας «βοήθεια γείτονες, θα με βιάσουν»; Πέρασαν κάποια κλάσματα δευτερόλεπτα που δε μπορούσε να αποφασίσει και τότε έφτασε και εργασία του αγνώστου στο τέλος της. Αλλά κάπου την γνώριζε αυτήν την φωνή, μα ναι, ήταν ο φίλος της, ζούσε και βασίλευε κι εκσπερμάτωνε. «Που βρίσκει την όρεξη ο άνθρωπος μετά από τόσο σεξ» σκέφτηκε και αναρωτιόνταν αν έπρεπε να δηλώσει την παρουσία της σε αυτήν του την ιδιωτική στιγμή, ή να γυρίσει πίσω αθόρυβα, να πέσει ξανά στο κρεβάτι και τώρα να κάνει την πάπια. Προτίμησε το δεύτερο.

Την επόμενη μέρα τον περίμενε εκείνη στο δικό του σπίτι, οπότε δεν άντεξε κι έψαξε τα πράγματά του. Κι ήταν όλες εκεί. Η «Νυμφομανής Λάουρα». Οι «Τρελές Δανέζες». Ακόμη και η Χιονάτη (σε ομαδικό με τους νάνους). Και φυσικά η «Πάντα από πίσω». Μα πάντα; Έψαξε και το κομπιούτερ του, όλα τα file του που έγραφαν «SOS» (από SOS 1 μέχρι SOS 106) σκληρό πορνό είχαν.

«Τί σε νοιάζει εφόσον η σεξουαλική σας ζωή είναι σούπερ;» της έλεγαν οι φίλες της. Και ότι «έτσι είναι τα αγοράκια» και «να, κι ο Ασκητής της προάλες σε μια τηλεοπτική εκπομπή, απαντούσε σε μια τηλεθεάτρια να μην ανησυχεί που ο άντρας της βλέπει πορνό, το κάνει για να μην την απατήσει». «Μα έτσι κι αλλιώς με απατά καθημερινώς» απαντούσε η Λένα. Με την νυμφομανή Λάουρα, την Πάντα από Πίσω κι ένα σωρό άλλες. «Aλλιώς γιατί να βλέπει κρυφά πίσω απ΄την πλάτη μου; Γιατί δεν βλέπουμε μαζί;» Κάθε βράδυ που ήθελε να βλέπει εκείνος; Και η μεγαλύτερη φαν γυναίκα, τσόντα κάθε βράδυ βρέξει- χιονίσει, δεν αντέχει. Όλες τις οι φίλες, παρότι της έλεγαν ότι δεν ήταν λόγος αυτός να μην τον ξαναδεί, δε μπορούσαν να μην αναρωτιούνται: μα τί στο καλό παθαίνουν οι άντρες με το πορνό;

ΑΥΤΗ, ΑΥΤΟΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ

«Είναι στερεοτυπικό το θέμα» πιστεύει η ψυχολόγος Χριστίνα Κορδονούρη. «Για τους άντρες το πορνό ήταν πάντα αντικείμενο σεξουαλικής χρήσης- για διέγερση και αυνανισμό. Έχουν μάθει να το χρησιμοποιούν, και σαν χόμπι. Οι αντροπαρέες βλέπουν πορνό μόνο και μόνο για χαβαλέ. Σαν φύλο βέβαια το αντρικό δίνει περισσότερη σημασία στην εξωτερική εμφάνηση, και διεγείρεται οπτικά κι ακουστικά. Μια γυναίκα δε θα σταθεί σε μια γυμνή φωτογραφία άντρα, θα την δει και θα την προσπεράσει. Γιατί την ενδιαφέρουν κι άλλα πράγματα σε έναν άντρα πέρα απ΄το σώμα του». Ε, καλά…όχι πάντα. Αλλά όπως και να το κάνεις, κάτι σημαίνει που κάθε έκδοση περιοδικού με γυμνό για γυναίκες απέτυχε. Για τους άντρες υπάρχει το πορνό, αυτούς έχουν στο μυαλό τους οι επιχειρηματίες όταν επιλέγουν σενάρια και casting. Φτιάχνεται πάνω στις αντρικές φαντασιώσεις οπότε λογικό είναι στους άντρες να αρέσει. Το παράλογο είναι το πόσο «κολλάνε» κάποιοι με το πορνό.

«Έκανα ότι κοιμάμαι κι εκείνος σηκώνονταν απ΄το κρεβάτι και πήγαινε κατευθείαν στο κομπιούτερ» συνεχίζει η Λένα. «Κάθε βράδυ. Ένιωθα σαν τη μαμά που δεν ξέρει τί να πει όταν μπαίνει στο σπίτι και πιάνει ξαφνικά τον έφηβο γιο της να αυνανίζεται με πορνό. Αλλά είχα απορίες. Δεν ήταν αρκετό το σεξ που κάναμε για εκείνον; Ήταν βαρετό το σεξ που κάναμε για εκείνον; Μου απάντησε ότι έβλεπε πορνό γιατί είχε αϋπνίες, για να χαλαρώσει. Μα κάνει λογικό να βλέπει πορνό κάποιος για να τον πάρει ο ύπνος;» Και το να μετράει προβατάκια, λογικό δεν κάνει, απλά το έχουμε συνηθίσει.

«Μετά από δύο χρόνια που συνεχίζονταν το ίδιο βιολί δε μπορούσα να κρατήσω πια τα προσχήματα και του φώναζα απ΄το υπνοδωμάτιό μου: «ως πότε πια θα βλέπεις τσόντες;»» Μάζεψε τα πράγματά του και πήγε στο σπίτι του. Για να δει τη συνέχεια με την ησυχία του. «Μα γιατί κάποιος που έχει φίλη και ερωτική ζωή να βλέπει πορνό;».
Γιατί μπορεί να έχει έντονη ερωτική επιθυμία. Πιο έντονη από την φίλη του, οπότε για να μην την τρελαίνει για περισσότερο σεξ, κάθεται μόνος του να δει πορνό να ηρεμήσει. Και γιατί μπορεί να υπάρχει κάτι που εκείνη δεν του δίνει στο κρεβάτι-αυτό θα παρακολουθήσει με προσήλωση ένας άντρας στο πορνό. Από αυτή την οπτική ναι, κάποιος μπορεί τελικά να βλέπει πορνό για να μην απατήσει.

«Μια γυναίκα που ο σύντροφός της βλέπει πορνό, πρέπει να αποκρυπτογραφήσει τα σημάδια» συμβουλεύει η ψυχολόγος Χριστίνα Κορδονούρη. «Πιθανόν να είναι ένδειξη ότι η σεξουαλική τους ζωή είναι βαρετή. ΄Η μπορεί εκείνος να έχει λαθασμένη άποψη για τη φίλη του και γι΄αυτό να είναι βαρετή η σεξουαλική τους ζωή, να μην τολμά να ζητήσει κάτι διαφορετικο. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, εκείνη πρέπει να του δείξει με πιο φιλελεύθερη διάθεση ότι μπορεί κι αυτή να μπει στο παιχνίδι». Ποιο παιχνίδι; Το χαμένο; Μπορεί μια πραγματική γυναίκα να ανταγωνιστεί την φαντασίωση; Τις νύμφο του πορνό που και κάνουν και την Σαμάνθα του sex’n’ the city να χάνει το χρώμα της; Και κυρίως, θέλει να γίνει έτσι; Φτηνή, σιλικονάτη, πάντα πρόθυμη για όλα, με υποτακτική συμπεριφορά και άριστες επιδόσεις στο ομαδικό; Η Λένα ήταν σίγουρη. Η πορνοστάρ Brittney Skie της έκλεβε τον άντρα. Με τα γνωστά φτηνά κόλπα.

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΕΞ ΑΠ ΤΟ ΠΟΡΝΟ

Στον πραγματικό κόσμο, οι γυναίκες δεν έχουν τεράστια στήθη, έκφυλο βλέμμα και σιλικονάτα χείλη. Δεν ξεβρακώνονται με το που σε βλέπουν, δεν τα κάνουν όλα, κι αν τους πεις «shut up bitch, swallow», όπως τραγουδά ο ράπερ Lil Wayne, σου έχουν δώσει τα παπούτσια στο χέρι. Μερικοί άντρες βέβαια εκπλήσονται, γιατί λόγω του πολύ πορνό που βλέπουν, έχουν μπερδευτεί. Η φεμινίστρια Susan Brownmiller το είχε θέσει το θέμα στα ‘60ς. «Το πορνό είναι συμπικνωμένη προπαγάνδα ενάντια στις γυναίκες».

«Για να λειτουργήσει το πορνό, πρέπει να βγάλει ένστικτα» λέει ο Δημήτρης Τ, 34 χρονών, φαν του είδους. «Γι΄αυτό στον φανταστικό του κόσμο όλα είναι υπερβολικά. Αλλά προσωπικά δεν θα παντρευόμουν ποτέ μια γυναίκα που μοιάζει με πορνοστάρ και είναι φτηνή όπως οι ηρωίδες του πορνό. Έτσι ακριβώς είναι οι γυναίκες που αποφεύγω στην πραγματική ζωή». Άλλοι βέβαια μεγαλώνουν με την πεποίθηση ότι η σέξι γυναίκα, μοιάζει με τρανσέξουαλ. Ρωτούν με απορία γιατί δεν βάζεις στήθος. Όπως και γιατί δεν κάνεις τρίο. Καθώς βυθίζεται κάποιος στον φανταστικό κόσμο του πορνό, το βασίλειο της απόλυτης ηδονής, αποκτά την πεποίθηση ότι «όλος ο κόσμος έτσι το κάνει». Προσθέτει στην σεξουαλική του ζωή πράγματα που δεν τα είχε σκεφτεί πριν. Κι αυτό είναι μια χαρά για όσο ανανεώνει την σχέση. Αρκεί τα νέα πράγματα να ταιριάζουν με την αισθητική της σχέσης, η οποία αποτελείται από δύο άτομα. Συνήθως ένα που βλέπει πορνό, κι ένα που δεν βλέπει.

«Όταν ο άντρας μου ξεκίνησε να βλέπει πορνό, ήταν σα να κοιμόμουν με κάποιον άλλο» λέει η Ελένη Ρ, 37 χρονών. «Μια περίοδο ήθελε να τηλεφωνεί σε άγνωστες την ώρα που κάναμε σεξ, για να μας ακούν. Το έκανα δυο φορές, αλλά μου φάνηκε γελοίο. Κι όσο δεν του έδινα αυτά που ζητούσε, τόσο επέμενε. Δεν τον ένοιαζε τίποτε άλλο πια, αν τον αγαπούσα ας πούμε, μόνο τί θα κάναμε στο κρεβάτι τον ένοιαζε. Ζήτησα διαζύγιο».

Η Γιώτα Χ, 41 χρονών, έχει ακριβώς το αντίθετο πρόβλημα. Ο άντρας της παραμένει ο πιο βαρετός εραστής του κόσμου, παρά τη μανία του με το πορνό. Δεν θέλει καμία αλλαγή, τίποτε καινούριο για να σπάσει την ρουτίνα, δεν μιλάει ποτέ βρώμικα, αλλά λέει ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από την σεξουαλική τους ζωή. Τη μέρα που η Γιώτα κάθισε να δει τις ταινίες του, έπεσε απ΄τα σύννεφα. Πώς μπορεί ο ίδιος άνθρωπος να βλέπει όλα αυτά και στο κρεβάτι να είναι τόσο συντηριτικός;

«Το πορνό μπορεί να αποτελεί και ένδειξη μισογυνισμού» επισημαίνει η ψυχολόγος Χριστίνα Κορδονούρη. «Οι μισογύνηδες άντρες βλέπουν τη γυναίκα τους είτε σαν πόρνη, είτε σαν οσία, μια γυναίκα που είναι για το σπίτι, για να μεγαλώνει παιδιά, και ποτέ δεν θα εκπληρώσουν τις ερωτικές τους φαντασιώσεις μαζί της. Να προσέξουν πολύ οι γυναίκες όταν ο ερωτικός τους σύντροφος δεν κάνει μαζί τους τίποτα απ΄όσα φαντασιώνεται».

ΕΘΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΠΟΡΝΟ

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Alexa, της agb του ίντερνετ, το πρώτο παγκοσμίως σάιτ σε αριθμό επισκέψεων αυτή την στιγμή είναι το You Porn. Πρώτο απ΄όλα τα δισεκατομμύρια σάιτ που υπάρχουν στό διαδίκτυο! Αυτοί που το επισκέπτονται, κλείνουν και έντεκα ολόκληρες ώρες κάθε εβδομάδα. Που βρίσκουν τον χρόνο; Στις επιχειρήσεις με ίντερνετ γίνονται τελευταία πολλά meeting, όπου οι εργοδότες φέρνουν το θέμα απ΄έξω-απ΄έξω, γιατί δε μπορούν να πουν ευθέως στα μούτρα του τάδε στέλεχους: «Το ξέρω, δεν τελείωσες τους ισολογισμούς, γιατί πάλι έβλεπες τσόντες εν ώρα εργασίας». Βέβαια το Συμβούλειο Σεξουαλικού Εθισμού και Καταναγκασμού της Αμερικής από έρευνες που έχει κάνει, αποκεικνύει ότι και οι ίδιοι οι εργοδότες, πορνό βλέπουν στο γραφείο, άρα το θέμα είναι γενικό. Γιατί στο καλό ανακατεύεται το Συμβούλειο Σεξουαλικού Εθισμού και Καταναγκασμού;

Οι ειδικοί κατατάσουν τον εθισμό στο πορνό στην ίδια κατηγορία με τον εθισμό στον τζόγο. Πυροδοτεί ένα βιοχημικό στοιχείο που συνδέεται με την απελευθέρωση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο και οι εθισμένοι παγιδεύονται σε ένα νέο είδος «υπερσεξουαλικότητας», μια καταναγκαστική ανάγκη να δουν ξανά και ξανά πορνό. Φυσικά πάντα υπήρχαν άνθρωποι εθισμένοι στο πορνό, αλλά το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις στις μέρες μας λόγω ίντερνετ. Εκεί ο καθένας έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή- και είναι δωρεάν. Έτσι, οι περισσότεροι ξεκινούν να σερφάρουν σε πορνογραφικές ιστιοσελίδες από περιέργεια, κι εθίζονται χωρίς να το πάρουν χαμπάρι.

Γιατί «από την στιγμή που θα έρθεις σε επαφή με σκληρό πορνογραφικό υλικό, θα το αναζητάς συνέχεια» πιστεύει ο ψυχοθεραπευτής του Πανεπιστημίου Berkley της Καλλιφόρνιας Dr Victor B. Cine, ειδικευμένος στην σεξομανία. Υπερβολικό; «Πολλές γυναίκες με δάκρυα στα μάτια εξομολογούνται στην θεραπεία τους ότι ο άντρας τους προτιμά πια να ικανοποιείται σεξουαλικά βλέποντας πορνογραφικό υλικό και χρησιμοποιώντας τον αυνανισμό ενώ παραβλέπει εντελώς τη γυναίκα του και τις δικές της σεξουαλικές ανάγκες κι επιθυμίες» λέει ο Dr Cine. Άλλοι πάντως εθισμένοι στο πορνό, μια χαρά κάνουν σεξ και με την γυναίκα τους. Όπως και με όποια άλλη βρεθεί στον δρόμο τους.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Χριστίνα Κορδονούρη «όταν μιλάμε για εθισμό, δεν έχει να κάνει με το αντικείμενο στο οποίο εθιζόμαστε, αλλά με στοιχεία του ανθρώπου που εθίζεται. Και στο πορνό μπορεί να εθιστεί κάποιος, αλλά όχι μόνο σε αυτό. Υπάρχει μια συγκεκριμένη προσωπικότητα που εθίζεται». Ο Νίκος Δ, ας πούμε. Στο πορνό, βρέθηκε εθισμένος στα σαράντα του. Για έξι μήνες. « Ήταν υπνωτιστικό, έβλεπα κάθε απόγευμα που ήμουν μόνος στο σπίτι κι αυνανιζόμουν. Έπαθα εμμονή, δε με ενδιέφερε πια τίποτα που δεν είχε να κάνει με το σεξ. Μου έρχονταν «φλας» όσα είχα δει στις ταινίες κι έψαχνα επειγόντως κάποια για να τα εφαρμόσω. Τη γυναίκα μου, ή άλλες».

Αποτοξινώθηκε σε στεγνό πρόγραμμα. Την μέρα που η γυναίκα του, με τις βαλίτσες της στο χέρι, τον έβαζε να διαλέξει. Ή εκείνη, ή το πορνό. Δεν ήξερε αν αυτό ξεκίνησε την σεξομανία του, αλλά ήταν σίγουρη ότι την συντηρούσε.

Η Λένα πάντως χώρισε τελικά εκείνον τον καλό της εραστή. Τον παρακαλούσε να δουν κάποιον ειδικό (αν και η επιδημία με το πορνό βρήκε τους θεραπευτές απροετοίμαστους, μόλις τώρα τρέχουν να μετεκπαιδευτούν οι πρώτοι ψυχολόγοι με εξειδίκευση στο πορνό στις ΗΠΑ, ενώ στην χώρα μας αναλλαμβάνουν τέτοιες περιπτώσεις ψυχολόγοι εξειδικευμένοι στα ΜΜΕ) αλλά εκείνος δεν ήθελε. Δεν χώρισε γι΄αυτό, αλλά γιατί της φώναξε ότι εκείνη χρήζει θεραπείας, αφού είναι ανέραστη και συντηρητική. Μετά από τόσο-και τέτοιο- σεξ αυτό είχε να πει; Μια γατούλα φιρφιρί, τη βαρέσαν με σφυρί…

(δημοσιεύτηκε στο Marie Claire)

1 σχόλιο:

add a comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Sample text

Alexa

Sample Text

Τις καταγγελίες, τα παράπονα και τις απόψεις σας στείλτε τα στο: koroniotiskostas@gmail.com